1. yle.fi
  2. Uutiset

VR peruu junavuoroja ja suunnittelee lomautuksia matkustajamäärän romahtamisen vuoksi – yhtiöllä on Kaakkois-Suomessa noin 600 työntekijää

Moni Kaakkois-Suomen työntekijöistä työskentelee tavaraliikenteessä.

lomautus
IC-juna
VR:n säästöpaineet tulevat matkustajaliikenteestä. Arkistokuva.Petteri Sopanen / Yle

VR vastaa junamatkustajien määrän romahtamiseen supistamalla junavuoroja huhtikuun puolivälissä. Lisäksi yhtiö käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstön lomauttamiseksi.

VR:llä on Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa yhteensä noin 600 työntekijää, joista moni työskentelee tavaraliikenteen parissa.

– Säästöpaineet tulevat ennen kaikkea matkustajaliikenteestä, VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen kertoo.

Yt-neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina 23. maaliskuuta. Neuvottelujen edetessä selviää, miten lomautukset vaikuttavat tavaraliikenteen henkilöstöön.

Lomautukset aiotaan toteuttaa vaiheittain tämän vuoden aikana. Henkilökohtaiset lomautukset kestäisivät VR:n mukaan korkeintaan 90 vuorokautta.

Tuomisen mukaan lomautusten aikataulu tarkentunee pian neuvottelujen alkamisen jälkeen.

Lue myös: Koulut sulkeutuvat viimeistään keskiviikkona, kotkalaissyntyinen nainen auttaa jumiin jääneitä Espanjassa – katso täältä uusimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa

Moni jättänyt junamatkan väliin

Kauko- ja lähiliikenteen matkustajamäärät ovat laskeneet viime päivinä jopa 60 prosenttia.

VR supistaa junavuoroja ennakoivasti. Tavoitteena on, että tärkeimmät lähi- ja kaukoliikenteen junavuorot ajetaan ja Suomen sisäiset yhteydet turvataan myös supistamisen jälkeen.

VR:n liikennöintiin vaikuttaa koronavirusepidemian lisäksi veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Näiden vaikutuksiin varaudutaan myös tavaraliikenteessä.

Peruutuksia myös tällä viikolla

VR:n junaliikenteessä on peruutuksia myös kuluvalla viikolla tiistaista torstaihin. Junavuoroja perutaan myös Kotkan ja Kouvolan väliltä sekä Helsingin, Lappeenrannan ja Imatran väliltä.

Tiedot tämän viikon peruttavista junavuoroista löytyvät VR:n junien liikennetilanne -sivulta (siirryt toiseen palveluun) (siirryt VR:n verkkosivuille).

Lue myös: Venäjän raja sulkeutuu tänään kello 23 – liikenne on jo hiljentynyt

Matkustajaliikenne Venäjälle keskeytyy

Suomen ja Venäjän välillä kulkevien Allegro- ja Tolstoi-junien liikennöinti keskeytetään toistaiseksi koronavirustilanteen takia.

Viimeinen aikataulun mukainen Allegro-vuoro Helsingistä Pietariin lähtee keskiviikkona 18. maaliskuuta kello 19.00 ja Pietarista Helsinkiin kello 20.30.

Helsingin ja Moskovan välillä liikennöivän Tolstoi-junan viimeinen lähtö Helsingistä on keskiviikkona 18. maaliskuuta kello 17.44.

VR korvaa Allegro- ja Tolstoi-juniin lipun ostaneille lipun hinnan kokonaan.

Lue myös: Tuoreimmat uutiset valtakunnallisesta koronauutisoinnista

Lue seuraavaksi