Ammatillista koulutusta järjestävät Tavastia ja Hyria siirtyvät etäopetukseen

Ammattiopistot seuraavat tilannetta ja hallituksen linjauksia.

ammatillinen koulutus
Koulutuskuntayhtymä Tavastia on Hämeenlinnan Poltinaholla
Tavastian opintotoimisto on auki, mutta palvelussa suositaan nettiä ja puhelinta.Kari Mustonen / Yle

Hämeenlinnassa toimiva ammattiopisto Tavastia siirtyy etäopetukseen keskiviikosta lähtien.

– Etäopetusta järjestetään 13. huhtikuuta asti Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, kertoo ammattiopiston rehtori Heini Kujala.

Etäopetus koskee kaikkea oppilaitoksen eri toimintaympäristöissä tapahtuvaa lähiopetusta. Sen sijaan oppisopimuskoulutuksessa opiskelija jatkaa työskentelyä työpaikalla työpaikan ohjeiden ja linjausten mukaisesti.

Etäopiskelu järjestetään Teamsin tai Moodlen välityksellä. Opiskelu tapahtuu verkko-opetuksena ja koko ryhmä osallistuu verkko-opetukseen samanaikaisesti. Osa opiskelusta on itsenäistä tehtävien tekemistä.

– Jos opiskelun sujumiseksi tarvitaan yksilöohjausta niin, sitä voidaan tarvittaessa järjestää. Jos opiskelijalla ei ole mahdollista opiskella kotona puutteellisten etäyhteyksien takia, hänen tulee ottaa yhteyttä vastuuopettajaan, Kujala sanoo.

Tavastiasta kerrotaan, että etäopetuksen järjestämisestä tiedotetaan Wilmassa, ja esimerkiksi lukujärjestykset voivat muuttua.

Etäopetus jatkuu toistaiseksi

Myös ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille tarjoava Hyria siirtyy etäopetukseen.

– Tällä hetkellä arvioimme etäjärjestelyn jatkuvan ainakin pääsiäiseen saakka, mutta seuraamme tilanteen kehittymistä päivittäin, kertoo Hyrian viestintä- ja imagopäällikkö Mikko Hieta.

Tiistaina ja keskiviikkona Hyriassa ei järjestetä lainkaan opetusta, koska opettajat ja muu henkilökunta valmistautuvat etäopetuksen aloittamiseen sekä liittyviin käytännön järjestelyihin. Hyrian opiskelijat saavat tarkemmat opiskeluohjeet vastuuvalmentajiltaan.

Oppilaitosten tilat suljetaan Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Poikkeuksena on Torikadun toimipiste Hyvinkäällä. Se suljetaan lukuun ottamatta monistamoa, puhelinvaihdetta ja kuljetuspalveluja.