1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa yt-neuvottelut – lomauttaminen uhkaa 580 työntekijää

Lomautusten kestoksi arvioidaan enintään 90 päivää.

lomautus
Sokos
Yt-neuvottelujen piirissä ovat matkailu- ja ravitsemiskaupan lisäksi esimerkiksi Sokos- ja Emotion-myymälät. Kuvituskuva.Yle/Katja Mättö

Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa yhteistoimintaneuvottelut osassa toimintojaan. Sen mukaan koronavirustilanne on vähentänyt asiakasmääriä etenkin matkailu- ja ravitsemisalalla.

Yt-neuvottelut alkavat ensi maanantaina 23. maaliskuuta. Niissä arvioidaan lomautustarvetta ja kartoitetaan väliaikaisia toimia, joita voitaisiin ottaa käyttöön nyt vallitsevassa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lomauttamisuhan alla on KSO:n arvion mukaan 580 työntekijää.

Neuvottelut koskevat majoitus- ja ravitsemiskauppaa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa, autokauppaa sekä erikoistavarakauppaa eli Sokos- ja Emotion-myymälöitä.

Lomautusten kestoksi arvioidaan enintään 90 päivää.

KSO:n mukaan on mahdollista, että esimerkiksi ruokakaupoissa esiintyisi koronavirusepidemian vuoksi myös työvoimapulaa.

– Tämä voisi johtua tilanteesta, jossa iso osa henkilöstöä joutuisi karanteeniin tai sairastuisi yhtäaikaisesti. Työntekijöiden valmiutta auttaa näissä tilanteissa yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan, ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset työntekijöiden tuntimääriin pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, toimitusjohtaja Harri Miettinen sanoo tiedotteessa.

Myös Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoo on kertonut varautuvansa lomautuksiin.

Lue myös: Tuoreimmat uutiset Kymenlaakson koronavirustilanteesta

Lue seuraavaksi