Hyppää sisältöön

Keski-Karjalan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen, käytössä useita verkkokanavia

Monet lasten harrastukset ovat jääneet pakkotauolle, kun harjoituspaikkoja on suljettu. Musiikissa etäopetuskin onnistuu.

Musiikkiopistossa on oppilaita yksilöopetuksen soiton ja laulun lisäksi kuoroissa, orkestereissa ja muissa yhtyeissä sekä muskareissa. Keski-Karjalan musiikkiopisto järjestää myös tanssin perusopetusta. Kuva: YLE / Jani Aarnio

Keski-Karjalan musiikkiopiston kaikki oppilaat siirtyvät etäopetukseen tämän viikon aikana.

Lähikontaktien välttämiseksi muskarit siirtyivät etäopetukseen jo maanantaina. Päiväkotimuskareiden toteuttamisesta oppilaitos sopii erikseen.

Yksilöopetus seuraa perässä etäopetukseen viikon aikana.

Opetuksessa käytetään mahdollisimman vuorovaikutteisia kanavia verkkoyhteyden kautta.

– Käytössä on useita kanavia: skype, zoom, facetime, teams, google meets, musiikkiopiston rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen luettelee.

Myös orkestereissa ja yhtyeissä soittavat saavat kotiharjoituksia. Opettajat voivat jakaa sähköisesti avuksi taustaäänitteitä ja harjoitusklippejä.

Rehtori uskoo, että opetus onnistuu myös etänä.

– Meillä on ehtinyt olla jo muskari verkkostriiminä ja se oli todella suosittua, peukutuksia tuli paljon, Ertolahti-Mertanen kertoo.

Uusi opetuskäytäntö on voimassa pääsiäiseen asti.

Keski-Karjalan musiikkiopisto antaa musiikin ja tanssin perusopetusta seitsemässä kunnassa: Kiteellä, Liperissä, Outokummussa, Tohmajärvellä, Polvijärvellä, Heinävedellä ja Rääkkylässä

Oppilaita on yli 800, joista noin 530 on musiikkiopiston oppilaita. Tanssioppilaita on noin 80.

Muskarilaisia on 160 ja avoimen opetuksen piirissä nelisenkymmentä oppilasta.

Opettajia Keski-Karjalan musiikkiopistolla on lähes 50.