Hyppää sisältöön

Lapin naapurilääneissä Ruotsissa ja Norjassa kymmeniä koronavirustartuntoja

Ruotsalaisten ja norjalaisten tiedotusvälineiden ja viranomaisten mukaan tartuntoja on naapurilääneissä selvästi enemmän kuin Lapissa.

Lapin lähialueista eniten varmistettuja koronavirustartuntoja on Norjassa, missä pohjoisen lääneissä Tromssassa ja Finnmarkissa on tällä hetkellä 24 tartuntaa. Ensimmäinen tartunta tuli ilmi Tromssassa. Kuva: AOP

Ruotsin Norrbottenissa ja Lapin naapurilääneissä Norjan Finnmarkissa ja Tromssassa on todettu jo kymmeniä koronavirustapauksia. Lapissa varmistuneita tartuntoja on toistaiseksi viisi.

Ruotsin radio Norrbottenin kokoamien tietojen mukaan Norrbottenissa tunnettuja koronatartuntoja on tällä hetkellä kymmenen. Uusimmat kaksi tartuntatapausta tulivat ilmi tiistaina (siirryt toiseen palveluun) (SR Norrbotten). Koko maassa tartuntoja lasketaan olevan jo yli tuhat.

Norjan kansanterveyslaitos Folkehelseinstituttet (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että maanantaihin puoleen yöhön mennessä tietoon oli tullut 24 varmistettua koronavirustartuntaa. Koko Norjassa tartuntoja on saman tilaston mukaan nyt 1 308. Maanantain aikana viranomaisten tietoon tuli 139 uutta tartuntaa.

Myös Venäjän arktisella alueella on todettu koronavirustartunta. Verkkolehti The Independent Barents Observerin mukaan (siirryt toiseen palveluun) tartunnan saanut on arkangelilainen nainen.

Lue myös:

.
.