1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Facebook

Yle Uutisten Facebook-jaot katosivat hetkellisesti – Tekninen vika esti myös kansainvälisten lehtien juttujen jakamisen

Myös Yle Uutisten omalta Facebook-sivulta katosi suuri osa siellä jo aiemmin jaetuista sisällöistä.

Yle Uutisten Facebook-sivuilla oli ongelmia tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kuva: Facebook / kuvakaappaus

Yle Uutisten juttujen jakamisessa oli häiriöitä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Koronavirusta käsitteleviä uutisia ei pystynyt jakamaan, koska Facebook liputti ne yhteisönormien vastaisiksi tai ilmoitti muiden Facebook-käyttäjien ilmiantaneen ne loukkaaviksi.

Myös Yle Uutisten omalta Facebook-sivulta (siirryt toiseen palveluun) katosi suuri osa siellä jo aiemmin jaetuista sisällöistä.

Yle Uutisten lisäksi monet kansainväliset uutissivustot kokivat saman kohtalon. BuzzFeed News (siirryt toiseen palveluun) uutisoi sekä omien uutistensa että Politicon, The Atlanticin ja The Sydney Morning Heraldin juttujen jakamisen ongelmista. Syyksi osoittautui tekninen vika Facebookissa.

Teknisen vian vahvisti Facebookin johtoon kuuluva Guy Rosen Twitterissä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Olemme asian päällä. Kyseessä on tekninen vika roskapostisysteemissämme, eikä se liity meidän sisällön moderoinnin työvoimaan. Korjaamme asiaa parhaillaan ja palautamme kaikki postaukset. Lisää pian, Rosen kommentoi asiaa Twitterissä.