1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuulaisravintolat ottivat kotiinkuljetuksen haltuun koronaviruksen takia – yrittäjä: susirajalla tämä on uutta, mutta jäänee pysyväksi

Kotiinkuljetuksilla yritetään palvella asiakkaita paremmin ja tuoda ravintolan kassaan rahaa.

ravintolat
Lähikuva falafelannoksesta.
Asiakasmäärät ovat tipahtaneet ravintoloissa koronaviruksen takia. Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Koronavirus on saanut ihmiset pysymään tiukasti sisätiloissa, mikä näkyy ravintoloiden kassassa. Muutamat kainuulaisravintolat aloittivat tai laajensivat kotiinkuljetuskäytäntöjään sopeutuakseen uuteen tilanteeseen.

– Jos tässä on jotain positiivista on, monella alalla mietitään nyt varmasti uusia toimintatapoja, jotka saattavat jäädä pysyviksi jutuiksi. Esimerkiksi me rakennamme nyt ravintolan kotiinkuljetuskulttuuria tänne susirajalle, jossa sitä ei ole vielä ollut, kajaanilaisen GastroBar3:n yrittäjä Kirsi Keskitalo sanoo.

Sotkamolaisessa Ravintola Messissä asiakasmäärät tipahtivat puoleen, kun hallitus linjasi massatapahtumat peruttavaksi. Sen jälkeen tilanne on vain pahentunut. Yrittäjä otti nopeasti käyttöön kotiinkuljetuksen, jolla yrittää saada kassaan rahaa.

– Asiakkaita riitti heti viikonloppuna mukavasti. Kotiinkuljetus on ainakin omalta osalta tällä hetkellä nollapalkalla tehtävää työtä, josta yritän saada liikevaihtoa yritykselle, yrittäjä Juho Härkönen kertoo.

Kajaanilainen Bistro Casa Bianca otti kotiinkuljetuksen käyttöön jo vuoden alussa, mutta on nyt laajentanut sitä koskemaan myös lounasta.

– Tilauksia on tullut varsin mukavasti eli tarvetta selkeästi on, ravintolapäällikkö Hanna Kolehmainen sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi