1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yhteishaku

Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset kiinnostivat kevään yhteishaussa

Etenkin lukiokoulutus herätti mielenkiintoa nuorten keskuudessa.

yhteishaku
En kvinna skriver ett inträdesprov. Man ser inte kvinnans ansikte.
Nuoret mielivät opintielle. Erityisesti lukiokoulutus kiinnostaa.Yle/ Lukas Rusk

Toisen asteen yhteishaku päättyi viime viikon tiistaina. Yhteishaussa olivat mukana Ammattiopisto Tavastian lisäksi Hämeenlinnan Lyseon sekä Kaurialan, Lammin ja Parolan lukiot.

Nuorten kiinnostus etenkin lukiokoulutusta kohtaan kasvoi, sillä ensisijaisia hakijoita Tavastian lukiokoulutukseen oli nyt noin kymmenen prosenttia enemmän kuin viime keväänä.

Pienemmissä Lammin ja Parolan lukioissa hakijamäärät olivat lähes samalla tasolla kuin kahtena edellisvuonna. Kantakaupungin lukioista Hämeenlinnan lyseo kasvatti suosiotaan, kun taas Kaurialan hakijamäärässä oli pientä pudotusta.

Ammattiopisto Tavastiassa suosituimpia tutkintoja olivat talotekniikan, liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnot. Tavastiaan oli noin 600 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 595.

Lähialueen ammatillisista oppilaitoksista Tavastia oli ainoa, johon ensisijaisia hakijoita oli enemmän kuin aloituspaikkoja oli tarjolla.

Yhteishaun tulokset tulevat aikaisintaan 11. kesäkuuta. Mikäli opiskelija jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, hän voi hakea vapaiksi jääneille opiskelupaikoille jatkuvassa haussa.

Tänään keskiviikkona alkaa korkeakoulujen yhteishaku ensi syksynä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Lue seuraavaksi