1. yle.fi
  2. Uutiset

Keski-Suomen naisyrittäjät alkavat järjestää yhteisiä kahvihetkiä somessa – läsnäoloa halutaan lisätä, vaikka tavata ei voi

Poikkeustilanne poikii myös täysin uusia ideoita: tiettävästi maailman ensimmäiset virtuaaliset kässämessut järjestetään maaliskuun lopulla.

Keski-Suomi
Suomen yrittäjänaiset kyltti.
Henrietta Hassinen / Yle

Poikkeuksellinen tilanne kokoontumisrajoituksineen poikii poikkeuksellisia yhteydenpitotapoja.

Esimerkiksi Keski-Suomen Yrittäjänaiset ry on päättänyt kokoontua Instagramin live-tilassa kahvittelun ja vertaistuen merkeissä.

Järjestössä on lähes 200 jäsentä. Puheenjohtaja Kreetta Ahonen Jyväskylästä toteaa, että jäsenille tapaamiset ja yhteiset koulutukset ovat olleet aina tärkeitä.

Tänään ensimmäisten kahvien jälkeen linjataan, miten usein tapaamisia sosiaalisessa mediassa tämän poikkeustilanteen aikana järjestetään ja voiko tapaamisissa tarjota vertaistuen lisäksi esimerkiksi muutakin apua samassa jamassa oleville.

– Monilla on huoli ja pelko tulevasta ja omasta toimeentulosta, ja joukossa on paljon yksityisyrittäjiä. Varsinkin yrittäjänaisissa on myös paljon perheellisiä, Ahonen sanoo.

Tapaamisia sosiaalisessa mediassa voidaan alkaa järjestää vaikka päivittäin, Ahonen pohtii.

– Ajateltiin, että voidaan alkaa teemoittaa iltapäivän kahvihetkiä. Ihmisillä on nyt paljon mielen päällä, ja kun asioita pääsee yhdessä purkamaan, niin mikäs on sen mukavampaa.

Somen uumenissa voi antaa monenlaista apua

Moni on samassa tilanteessa, ja vertaistuki antaa paljon, oli sitten kotiäiti tai yrittäjä.

– Kun pääsee puhumaan, niin se on jo aika paljon tällä hetkellä, Ahonen sanoo.

Tiettävästi maailman ensimmäiset virtuaaliset käsityömessut (siirryt toiseen palveluun)järjestetään maaliskuun 27.–29. 3. Fyysisten tapahtumien peruunnuttua messuohjelma on muutettu verkossa toimivaksi niin, että somen kautta tarjolla on myynnin lisäksi ohjelmaa: live-haastatteluja, luentoja ja työnäytöksiä.

Virtuaaliset messut kiinnostavat niin näytteilleasettajia kuin kävijöitäkin: messuille on ilmoittatunut jo lähes 300 näytteilleasettajaa, ja tapahtumalla on Facebookissa (siirryt toiseen palveluun)jo tuhansia seuraajia.

– Ihminen on oikeasti niin kekseliäs ja luova, että ratkaisuja alkaa pikkuhiljaa löytymään.

Lue seuraavaksi