Osuuskauppa Suur-Savo sulkee ravintoloitaan – taloudelliset tappiot satoja tuhansia

Osuuskauppa Suur-Savo sulkee Etelä-Savossa seitsemän ravintolaa koronavirusepidemian vaikutusten vuoksi.

Osuuskauppa Suur-Savon Stella Mikkelin keskustassa. Kuva: Risto Puolimatka / Yle

Osuuskauppa Suur-Savo sulkee ravintoloitaan Etelä-Savossa koronavirusepidemian vaikutusten vuoksi. Kaikkiaan maakunnassa suljetaan seitsemän ravintolaa torstaista alkaen. Mikkelissä suljetaan ravintolat Päämaja, Pruuvi, Vaakuna Night ja Mikkelin Prisman noutopöytä.

Savonlinnassa suljetaan ravintola Majakka, Kulma Coffeeshop ja Olavinlinnan ravintolat. Lisäksi auki jäävien ravintoloiden aukioloaikoja supistetaan. Yhteensä Osuuskauppa Suur-Savolla on Etelä-Savossa 22 ravintolaa.

– Iltaisin on ravintoloissa ollut hiljaista, koska liikkumista on pyydetty välttämään. Siksi lyhennämme aukioloaikoja etenkin illasta, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Kai Nurmi.

Hänen arvionsa mukaan yhteiskunnan poikkeustilasta aiheutuneet taloudelliset tappiot ovat satoja tuhansia euroja Osuuskauppa Suur-Savolle.

Työvoimaa siirretään auki jääviin ravintoloihin

Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa työskentelee 160 työntekijää. Nurmi ei kommentoi tässä vaiheessa joudutaanko henkilökuntaa lomauttamaan tai aloittamaan yt-neuvottelut.

– Meillä on työvuorolistat voimassa ja niitä kunnioitetaan. Siirrämme henkilökuntaa töihin niihin ravintoloihin, jotka ovat auki.

Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa muutokset pysyvät voimassa toistaiseksi yhteiskunnan poikkeustilan ajan. Nurmi muistuttaa asiakkaita, että ravintoloissa asioimista ei ole kielletty, vaikka julkisilla paikoilla liikkumista onkin suositeltu välttämään.

– Ravintoloista voi tilata ruokaa vaikka mukaan, jos ei halua jäädä sinne syömään. Toivon, että asiakkaita vielä kävisi auki olevissa ravintoloissa, jotta voimme tarjota henkilökunnalle töitä, Nurmi toteaa.

Myös muissa Etelä-Savon ravintoloissa on rajoitettu aukioloaikoja. Esimerkiksi Mikkelissä VAIHA Oy sulkee kolme ravintolaansa keskiviikosta lähtien. Vaihan ravintoloita ovat Asemaravintola, Rokkalan talli ja Ravintola Savo.