Vesanto toimittaa eväskasseja ruoka-apua tarvitseville lapsiperheille

Kassiin on koottu esimerkiksi voileipätarpeita, säilykkeitä, kuivatuotteitaja helposti lämmitettäviä ruokatarpeita.

Vesanto
Kouluruokailua Maatullin ala-asteen koululla.
Vesannon kunta tarjoaa ruoka-apua lapsiperheille, kun koulujen sulkeuduttua lapsille ei ole enää tarjolla lämmintä kouluateriaa. Kuvituskuva.Ronnie Holmberg / Yle

Vesannon kunta järjestää ruoka-apua sitä tarvitseville lapsiperheille. Ruoka-apu on eväskassi, jonka perhe saa joko noutamalla tai kotiovelle toimitettuna ilmoittamalla tarpeesta kuntaan.

Vesanto haluaa auttaa perheitä poikkeustilanteessa kotiin jäävien koululaisten ja päivähoitoikäisten lasten ruokailun järjestämisessä.

Koululaisten ja päivähoidossa olevien lasten vanhemmilta on tullut kuntaan kyselyjä mahdollisuudesta ruokailuun, kun päivittäistä lämmintä ateriaa ei kouluruokailun muodossa ole.

– Ruokailun järjestäminen päivät kotona viettäville lapsille tuo lisähaasteita perheiden arkeen. Tähän tilanteeseen kunnassa alettiin pohtia ratkaisua, Vesannon kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Eväskassiin on koottu voileipätarpeita, säilykkeitä, kuivatuotteita ja muuta kylmänä nautittavia tai helposti lämmitettäviä ruokatarpeita. Eväskassien kokoamisessa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan myös lasten erityistarpeet, muun muassa erityisruokavaliot.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Sonkajärvi sulki päiväkodin, Vesanto toimittaa eväskasseja perheille