Päijät-Hämeessä todettu toinen koronavirustartunta

Tartunnan saanut on karanteenissa ja altistuneet on selvitetty.

koronavirus
Koronavirusnäytteitä
THL muistuttaa, että todellinen sairastuneitten määrä on huomattavasti suurempi. Päijät-Hämeessä on nyt kaksi testillä todennettua tartuntaa.Pasi Takkunen / Yle

Päijät-Hämeessä varmistui toinen koronavirustartunta keskiviikkona. Tartunnan saanut on karanteenissa ja altistuneet on selvitetty. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei tiedota enempää tapauksesta, koska tartunta ei vaikuta alueen asukkaisiin samalla tavalla kuin ensimmäinen tartunta, jossa oli paljon altistuneita.

Aiemmin tartunta todettiin myös Päijät-Hämeessä mökkeilevällä helsinkiläisnaisella, mutta se ei näy tilastoissa Päijät-Hämeen luvussa. Koronavirusnäytteitä on otettu noin 170 tähän mennessä. Tilanne Päijät-Hämeessä on edelleen hyvin rauhallinen, muistutetaan yhtymästä.

Terveysasemat ruuhkautuneet

Terveysasemat Päijät-Hämeessä ovat ruuhkautuneet, myös puhelinpalvelussa on ruuhkaa. Yhtymä ohjeistaa, ettei terveysasemille mennä, jos kärsii normaaleista flunssaoireista. Jos oireet ovat voimakkaita ja vointi heikkenee, ensin pitää soittaa päivystysapunumeroon 116 117.

Yhtymän verkkosivuilta löytyy koronaviruksen sähköinen oirearviokysely (siirryt toiseen palveluun). Flunssaoireisen potilaan on myös peruutettava hänelle varatut kiireettömät käyntiajat.

Yhtymä suosittaa työnantajille, ettei lyhytaikaisista sairauspoissaoloista nyt vaadittaisi todistusta. Sairaustodistusten hakeminen on nyt kuormittanut terveysasemia.

Ajanvarausaikoja ajokortti- tai muille kiireettömille todistuksille ei toistaiseksi anneta. Ohjeistus koskee myös vuosikontrolleja ja muita kiireettömiä ajanvarauksia.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan