Poliisi pyytää asuntomurron kohteeksi joutuneita tunnistamaan anastettua omaisuutta – murtoja tehtailtu ympäri Suomen

Rikoksiin epäiltyjä tekijöitä on otettu kiinni ja vangittu.

Asuntomurto
Itä-Suomen poliisi pyytää asuntomurron kohteeksi joutuneita tunnistamaan takavarikoitua omaisuutta.
Poliisi on takavarikoinut kotietsintöjen yhteydessä huomattavan määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta kuten koruja ja kelloja.Itä-Suomen poliisi

Itä-Suomen poliisi pyytää ihmisiä tunnistamaan asuntomurroista peräisin olevia esineitä. Poliisi on takavarikoinut kotietsinnöissä huomattavan määrän varastetuksi epäiltyä omaisuutta kuten koruja ja kelloja.

Itä-Suomen poliisi kertoi marraskuussa laajasta asuntomurtosarjasta. Tutkinnan yhteydessä poliisi on tehnyt kotietsintöjä muun muassa Liettuassa. Rikoksiin epäiltyjä tekijöitä on otettu kiinni ja vangittu.

Poliisi uskoo, että takavarikoidut esineet ovat peräisin pääasiassa omakotitalomurroista, joita on tehty eri puolilla Suomea 20.7.2019–16.11.2019 välisenä aikana.

Poliisi ei ole vielä löytänyt kaikille esineille omistajaa.

– Osa takavarikoidusta omaisuudesta ei ole välttämättä rahallisesti arvokasta, mutta on poliisille tutkinnallisesti tärkeää, että saadaan selvitettyä anastetun omaisuuden alkuperä, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi on kuvannut, numeroinut ja lajitellut tuotetyypeittäin takavarikoidun omaisuuden. Kuvat esineistä ovat nähtävissä Itä-Suomen poliisilaitoksen nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin ohjeet omaisuutensa tunnistavalle

Jos olet joutunut asuntomurron uhriksi heinä–joulukuun 2019 välillä ja tunnistat jonkun esineistä omaksesi, niin ota yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitoksen tutkijoihin

Yhteydenotoissa pyydetään ilmoittamaan tunnistettavan esineen kuvassa näkyvä numero, lyhyt perustelu sille, miksi esine kuuluu sinulle, milloin esine on anastettu ja mistä osoitteesta, onko anastuksesta jo tehty rikosilmoitusta, löytyykö itseltäsi anastetuista esineistä valokuvia sekä ilmoittajan yhteystiedot.

Tarvittaessa poliisi ottaa ilmoittajaan yhteyttä kevään aikana.

Lue myös:

Poliisi: Suomessa meneillään laaja asuntomurtojen sarja – pyytää havaintoja ja vihjeitä tekijöiden kiinnisaamiseksi