Taksi Häme auttaa eristyksissä olevia vanhuksia kauppa-asioissa

Taksin voi lähettää kauppalistan ja rahan kanssa ostoksille.

taksiliikenne
Taksitolppa.
Tiina Jutila / Yle

Taksi Hämeen kuljetuspalvelut laajenevat koronavirusepidemian takia. Kanta-Hämeen Aluetaksin toimitusjohtaja Juha Sirviö kertoo, että valtioneuvoston toimenpiteet poikkeusolojen suhteen ovat aiheuttaneet ikäihmisissä huolta.

– Meille on tullut kyselyjä muun muassa siitä, miten yli 70-vuotiaat selviävät kauppamatkoista. Jotkut ovat kysyneet, voiko taksin lähettää kauppalistan ja rahan kanssa ostoksille.

Taksi palvelee edelleen asiointi- ja kauppamatkoissa, mutta Taksi Häme käy myös asiakkaan puolesta kaupassa.

– Kyseessä ei ole pelkästään kaupallinen näkökulma taksin käytön lisäämiseen. Taksi voi palvella tällaisissa erityistilanteissa tavalla, jota ei ehkä aiemmin oli tullut ajatelleeksi, Sirviö sanoo.

Tässä toimintaohjeet:

  • Taksi tilataan numerosta 0100 0700 ja kerrotaan keskukselle, että taksia tarvitaan kaupassa käyntiin (itse ei tarvitse lähteä mukaan).
  • Kun taksi saapuu, annetaan kauppalappu ja raha ostoksia varten (taksi ei toimita tupakkaa tai alkoholia).
  • Taksi hoitaa kaupassa käynnin ja toimittaa ostokset asiakkaalle mittaritaksan hinnalla.
  • Myös kaupat ja ravintolat voivat käyttää taksin kuljetuspalveluita esimerkiksi kauppakassien tai kuljetusta varten pakattujen ravintola-annosten toimittamiseen.

Taksi Helsingin palvelukeskus välittää tällä hetkellä Taksi Hämeen autot Lahteen, Hämeenlinnaan, Hattulaan, Janakkalaan, Valkeakoskelle, Pälkäneelle, Forssan seudulle, Riihimäelle, Lopelle ja Hausjärvelle.