1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Outokumpu Oyj

Koronavirusepäily sulki Outokummun Tornion ja Kemin henkilöstöravintolat

Henkilöstöravintolassa työskentelevä oli palannut ulkomailta ja sairastunut, joten varotoimena kumpikin ravintola suljettiin.

Outokummun Tornion tehtaiden ja Kemin kaivoksen henkilöstöravintolat on suljettu koronavirusepäilyn seurauksena. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Outokummun Tornion terästehtaiden ja Kemin kaivoksen henkilöstöravintolat on suljettu koronavirusepäilyn vuoksi. Ravintoloissa työskentelevät noin 20 ihmistä on määrätty varotoimenpiteenä kotikaranteeniin, kerrotaan ravintolat omistavasta Compass Groupista.

– Yksi työntekijöistämme on ollut ulkomailla ja palattuaan sairastunut. Hänestä on otettu koronavirustesti, jonka tulos varmistuu huomenna, kertoo Compass Groupin toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Korholan mukaan henkilö oli palannut töihin ulkomailta tultuaan tuolloin voimassa olleiden ohjeiden mukaisesti. Sittemmin ulkomailta palaavat on määrätty kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi, vaikka heillä ei olisi hengitystieoireita.

Korholan mukaan sekä Tornion tehtaiden että Kemin kaivoksella sijaitsevat henkilöstöravintolat desinfioidaan parhaillaan ja koko henkilöstö on määrätty kotiin. Asiasta on sovittu Outokummun kanssa.

Korholan mukaan kyseessä on koko Compass Groupin ensimmäinen koronavirusepäily Suomessa. Yhtiöllä on noin 4000 työntekijää ja noin 500 työpaikkaravintolaa eri puolilla Suomea.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Länsi-Pohjassa viime viikolla seitsemän ja Lapin sairaanhoitopiirissä kahdeksan koronatartuntaa, Sodankylässä yksi uusi tartunta.