Itävallassa asunut Minna Heikura palaa kotimaahan mielellään – poikkeustilanne näkyy arjessa koko ajan

Hyrynsalmelaislähtöisen Heikuran on tarkoitus palata Suomeen jo keskiviikkona.

koronavirus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaali 1:een johtava kulkureitti.
Lentokentät hiljenevät niin Suomessa kuin ulkomailla. Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Hallitus on kehottanut ulkomailla olevia suomalaisia palaamaan kotimaahan välittömästi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Yksi palaajista on hyrynsalmelaislähtöinen Minna Heikura, joka on ollut työharjoittelussa Itävallassa. Heikura sanoo palaavansa Suomeen mielellään, sillä poikkeuksellinen tilanne näkyy arjessa koko ajan.

– Täällä on tullut viime viikosta lähtien melkein päivittäin erilaisia rajoituksia. Kotoa poistumiseen on nyt kolme syytä, eli työ, jota ei voi tehdä etänä, välttämättömät ostokset kaupassa tai apteekissa sekä muiden auttaminen.

Heikuran tietojen mukaan Itävallassa on todettu yli 1 000 koronavirustartuntaa. Itävallan hallitus on vedonnut voimakkaasti ihmisiin, jotta kaikkia sosiaalisia kontakteja pyrittäisiin välttämään. Tämä näkyy Heikuran mukaan katukuvassa, sillä muun muassa ravintolat ovat kiinni ja vain välttämättömät kaupat ovat avoinna. Heikura on työskennellyt itse viikon ajan kotona ja vain piipahtanut ulkona.

– Ulkona voi käydä esimerkiksi lenkkeilemässä, kun sen tekee yksin tai samassa asunnossa asuvien ja muutenkin sosiaalisessa kontaktissa olevien kanssa.

Minna Heikuran tarkoituksena on palata Wienistä Suomeen keskiviikkona, jos lentokentät vain pysyvät auki. Paikallinen lentoyhtiö on jo ilmoittanut keskeyttävänsä lennot keskiyöllä.

– Lentoliikenne rajoittuu huomattavasti ja lentokenttäkin hiljenee. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että Finnair olisi lentämässä Suomeen. Toivottavasti lento toteutuu, Heikura sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan