1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Stockmannilta tulosvaroitus: Koronavirustilanne heikentää merkittävästi kannattavuutta

Koronavirustilanteen vuoksi Stockmann kertoi eilen myös aloittavansa yt-neuvottelut henkilöstön määräaikaisista lomautuksista

Stockmannin arvion mukaan kaikki neuvotteluiden piirissä olevat lomautettaisiin enintään 90 päiväksi. Kuva: Lehtikuva

Tavaratalokonserni Stockmann antaa tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi, että liiketoimintojen volyymi ja kannattavuus heikkenevät merkittävästi koronaviruksen leviämisen ja siihen liittyvien rajoitusten vuoksi.

Stockmannin helmikuussa antama tulosennuste konsernin liikevoiton selvästä kasvusta ei pidä enää paikkaansa. Yhtiö kertoo julkaisevansa uuden ennusteen sitten, kun näkymät ovat nykyistä selkeämmät.

Koronavirustilanteen vuoksi Stockmann kertoi eilen myös aloittavansa yt-neuvottelut henkilöstön määräaikaisista lomautuksista. Ensi viikolla alkavien neuvotteluiden piirissä on tavarataloliiketoiminnan henkilöstö, 1 400 ihmistä.

Stockmannin arvion mukaan kaikki neuvotteluiden piirissä olevat lomautettaisiin enintään 90 päiväksi. Vastaavia toimia tehdään myös yhtiön Baltian-toiminnoissa.

– Vähittäiskaupan toimintaympäristö on muuttunut koronavirusvaikutuksista johtuen hyvin nopeasti, ja arvioimme, että nykytilanne vaikuttaa nopealla aikataululla merkittävästi myyntiimme, sanoi Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen eilisessä tiedotteessa.