1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Äänekoski

Äänekosken kaupunki lupaa yli 70-vuotiaille tarvittaessa apua kotiin

Äänekosken kaupunki rauhoittelee ikääntyviä hallituksen antaman suosituksen vaikutuksista.

Kuva: AOP

Hallituksen antama ohje, jonka mukaan yli 70-vuotiaiden suositus pysyttellä karanteenin kaltaisissa olosuhteissa on herättänyt paljon kysymyksiä. Äänekosken kaupunki muistuttaa omia asukkaitaan, että käytännössä suositus tarkoittaa pysyttelemistä kotona.

– Kyseessä on toiminta, ohje, joka ennen kaikkea suosittaa välttämään kontakteja laajoihin ihmisjoukkoihin. Yli 70-vuotiaat päättävät viime kädessä itse, miten tiukasti he toimintaohjetta noudattavat, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Ulkoilla voi normaalista, mutta välimatkaa vastaantulijoihin kannattaa pitää. Ruuhka-aikoina ei kaupassa tai apteekissa ole suositeltavaa asioida. Täydellistä kieltoa kaupassa asioimiseen ei kuitenkaan kaupungin mukaan ole.

Arjen tuen palvelujohtaja Saara Paananen muistuttaa, että ruokaa ja lääkkeitä voi tila myös suoraan kotiin tai pyytää läheisiä auttamaan niiden hoitamisessa. Kun kontakteja muihin ihmisiin tulee välttää, niin ruokakassit voi aina pyytää jättämään oven ulkopuolelle.

Jos ikääntynyt ei saa muuten apua, Äänekosken kaupunki on varautunut auttamaan yli 70-vuotiaita. Ruokapalvelusta voi tiedustella kaupungin neuvontapuhelimesta 040 646 3859. Numeroon voi soittaa arkisin 9–15.