Hyppää sisältöön

Palkanalennus kolmeksi kuukaudeksi kaikille Seinäjoen jalkapallokerhossa ja SJK-konsernissa

SJK-konsernin mukaan palkanalennuksen myötä konsernissa ei tässä vaiheessa tarvita lomautuksia tai irtisanomisia.

Seinäjoen jalkapallokerhon ja SJK-konsernin palkanalennus on väliaikainen. (Arkistokuva) Kuva: Anri Koski / Yle

Koronaepidemian aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat kulttuuriin ja urheiluunkin.

Seinäjoen jalkapallokerhon ympärillä toimiva SJK-konserni tiedottaa, että lähipäivinä on tarkoitus julkistaa ja aloittaa kampanjoita, joilla tuetaan seuran taloutta.

Ensimmäinen kampanjoista on seuran mukaan henkilöstön yhteisellä päätöksellä toteutettava palkanalennus. Alennetut palkat ovat voimassa seuraavat kolme kuukautta.

SJK:n talousjohtaja Heikki Leppänen kertoo SJK:n tiedotteessa, että huippu-urheilua tukevilta liiketoimilta sulivat markkinat pois muutamassa päivässä.

– Kaikki OmaSp Stadionilla ja Wallsport Areenalla järjestettävät tilaisuudet ja tapahtumat peruttiin ja Veikkausliigan sekä Ykkösen kaudet siirrettiin alkamaan kesäkuussa, Leppänen sanoo.

SJK:n mukaan konsernin työntekijät ovat allekirjoittaneet suostumuksensa palkan väliaikaiseen alentamiseen. Konsernin mukaan palkanalennus mahdollistaa sen, ettei lomautuksia tai irtisanomisia tarvita tässä vaiheessa.

SJK-konserni työllistää yhteensä noin 65 työntekijää, omistaa harjoittelukeskus Wallsport Areenan sekä vuonna 2016 valmistuneen OmaSp Stadionin.

Lue seuraavaksi: Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Euroviisut on peruttu, tartuntojen määrä ylitti 200 000, Suomessa varmennettuja tartuntoja nyt 359