1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tervo

Yli 200-neliöinen hirsihuvila paloi yöllä Tervossa – samalla alueella poltettu jo useita kesämökkejä

Tuoreimman palon vahingot ovat satoja tuhansia euroja.

Kuva: Yle

Tulipalo on tuhonnut suuren hirsirakenteisen kesäasunnon Tervossa torstaina aamuyöllä.

Pulkkilansalmentien varrella lähellä rantaa sijaitseva, kaksikerroksinen, yli 200 -neliöinen huvila oli täysin tulessa kun palokunta saapui paikalle. Rakennuksen katto oli romahtanut sisään ja rakennuksesta oli enää hirsikehikko pystyssä.

Vahinkojen arvioidaan olevan useita satoja tuhansia euroja. Palolle ei ole löytynyt heti luonnollista syttymissyytä. Poliisin mukaan paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Poliisin mukaan oletettu syttymisaika on ollut keskiviikkoiltana noin kello 22–23 aikaan. Tulipalosta tuli ilmoitus hieman kello 23 jälkeen. Palon jälkiraivaus on kestänyt aamuun saakka.

Useita tahallaan sytytettyjä paloja samalla alueella

Samalla alueella on sattunut useita paloja, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi. Pulkkilansalmentien varrella paloi tammikuussa kesämökki. Maaliskuun alussa Tervon Joutenlahdentiellä paloi kesämökki ja samana yönä Vesannon Saikarintiellä varastorakennus.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä tuoreimpaan paloon sekä aiempiin muun muassa Rautalammilla, Vesannolla ja Tervosa tapahtuneisiin paloihin liittyen.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Pulkkilansalmentiellä sattuneeseen paloon liittyen pyydetään erityisesti havaintoja Pulkkilansalmentiellä liikkuneista henkilöstä ja ajoneuvoista kello 21–23 välillä.

Poliisin vihjepuhelimen numero on 0295 415 232 ja sähköposti vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).