Kalastusmatkailuyrityksen mökit täyttyivät Nurmeksessa, kun Teneriffan ja Norjan lomat tyssäsivät koronaan

Nurmeksen Lokinlammin alueella toimivan Lohikeitaan kaikki lomamökit ovat täynnä. Jäätä ja pilkittävää riittää.

Nurmes
Pilkkijä Pielisellä.
Pilkillä on nyt turvallista. Harvemmin kalakaveri istuu metriä lähempänä tai samalla reiällä. Kuvituskuva.Ismo Pekkarinen / AOP

Nurmeksen Lokinlammilta löytyy paikka, jonne hallin hammas ja koronan sakarat eivät ole vielä yltäneet.

Alueella toimii kalastusmatkailuyritys Lohikeidas, jonka kaikki kymmenkunta lomamökkiä ovat parhaillaan täynnä. Lammissa on kirjolohta, ja ensimmäiset pilkkijät olivat jäällä torstaiaamuna jo kello viiden jälkeen.

Yrittäjä Jorma Roininen kertoo, että ensimmäiset uutiset koronasta säikäyttivät, mutta sitten kaikki kääntyikin hyväksi.

– Alkuunhan sitä säikähdettiin, että nytkö se taas! Meillähän se IHN-virus kävi kaksija puoli vuotta sitten. Mutta tämä säikähdys taisi olla tällä hetkellä turha, jos eivät eivät pistä Nurmeksen rajalle puomia.

Nyt majoitukset ovat siis täynnä ja pilkkijät lampien jäällä.

– Ensinhän yritykset ja vanhemmat ihmiset peruivat mökkinsä. Sitten ne, jotka olivat ostaneet etelän matkoja, rupesivat soittelemmaan meille. Toinen porukka oli pojat, jotka olivat pakanneet reppunsa ja olivat lähdössä Norjaan. Meillä kevät näyttää ihan täydeltä tällä hetkellä. Nyt vain odotellaan, mitä jatkotoimia on tulossa, yrittäjä Jorma Roininen kertoo.

Lokinlammille tuotiin pari vuotta sitten IHN-viruksen saaneita kirjolohia Tervon kalanviljelylaitokselta. Tästä seurasivat mittavat puhdistustoimet.