Turun kaupunginjohtaja: kaupungin työntekijöiden palkanmaksua ei keskeytetä ensi viikolla

Palkanmaksun jatkumisen ehtona valmiuslain voimassaolon aikana on, että työntekijä siirtyy toisiin tehtäviin jos työnantaja näin vaatii.

Turku
Turun vaakuna.
Turun vaakuna. Kuvituskuva.Kalle Mäkelä / Yle

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve lupaa, ettei kaupungin työntekijöiden palkanmaksua keskeytetä ennen kuin poikkeustilanne päättyy 13. huhtikuuta.

Turun Sanomat uutisoi eilen (siirryt toiseen palveluun) että tuhannen sivistystoimialan työntekijän palkanmaksu voisi keskeytyä ensi viikolla.

Työntekijöiden työtehtäviä ollaan kuitenkin muuttamassa. Esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa on tällä hetkellä työntekijöitä, joilla ei ole varsinaista työtä vastaavia työtehtäviä, sillä koulut siirtyivät etäopetukseen keskiviikkona.

Arven mukaan ehtona palkanmaksulle on, että työntekijä siirtyy toisiin tehtäviin, mikäli niitä osoitetaan. Valmiuslaki antaa mahdollisuuden osoittaa työntekijälle uusia työtehtäviä.

Ylen tietojen mukaan myös esimerkiksi suun terveydenhuollon työntekijöitä, kuten hammashoitajia, suuhygienistejä ja hammaslääkäreitä ollaan siirtämässä kotihoidon tueksi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus