Varhaiskasvatuksen maksuista saa hyvitystä Kuopiossa

Asiakasmaksuja ei peritä, jos lapsi on yhtäjaksoisesti poissa ensi maanantaista huhtikuun puoleen väliin saakka.

varhaiskasvatus
Kaksi tyttölasta kävelee käytävällä
Varhaiskasvatuksen maksuja ei peritä Kuopiossa, jos lapsi on yhtäjaksoisesti poissa hoidosta 23. maaliskuuta–13. huhtikuuta välisen ajan. Kuvituskuva.Paulus Markkula / Yle

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta on mahdollista saada hyvitystä Kuopiossa. Maksua ei periä lapsen yhtäjaksoisen poissaolon ajalta 23. maaliskuuta–13. huhtikuuta, jos poissaolosta on ilmoitettu etukäteen viimeistään sunnuntaina 22. maaliskuuta.

Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse tai puhelimella lapsen päiväkodin johtajalle.

Asiakasmaksua ei myöskään peritä ajalta 18.–22. maaliskuuta, jos poissaolosta on ilmoitettu etukäteen ja poissaolo jatkuu yhtäjaksoisena 13. huhtikuuta asti.

Pohjois-Savossa ainakin Siilinjärvi (siirryt toiseen palveluun) on ilmoittanut vastaavanlaisesta maksujen hyvityksestä. Iisalmen kaupunki (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että asiakasmaksuja huojennetaan hyvin todennäköisesti, mutta päätöksen asiasta tekee kaupunginhallitus 30. maaliskuuta.

Valtioneuvosto on koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi suosittanut, että lasta hoidetaan kotona, jos se on mahdollista. Valtioneuvosto on suositellut, että kunnat hyvittäisivät varhaiskasvatuksen asiakasmaksun perheille poissaoloajalta.

Kuopion kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Juha Parkkisenniemi arvioi, että torstaina kunnallisesta päivähoidosta oli poissa noin puolet lapsista. Päivähoidon piirissä on Kuopiossa yksityiset hoitajat mukaan lukien noin 6 000 lasta.

Päiväkodeissa yhdistetään nyt ryhmiä ja tilanne elää päivittäin, kun lapsia on nyt hoidossa huomattavasti normaalia vähemmän. Päivähoidon eri tehtävissä on Kuopion kaupungilla töissä yli 1 000 henkilöä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus