1. yle.fi
  2. Uutiset

Monet kajaanilaiset urheiluseurat eivät palauta kausimaksuja, vaikka harrastus on tauolla

Kausimaksut peritään yleensä kauden alussa.

harrastukset
Salibandy
Kuvituskuva.AOP

Useat urheiluseurat Kajaanissa ovat laittaneet harrastustoimintansa tauolle koronapandemian vuoksi. Kausimaksuja ei kuitenkaan palauteta harrastajille.

Kajaanin Junnuhokilla maksut muodostuvat useista kokonaisuuksista. Kausimaksulla katetaan esimerkiksi seuran valmennuspäällikkö ja seuramaksulla hoidetaan sarjapelien maksut. Jokaisella joukkueella on myös erikseen joukkuemaksut, joita joukkueet itse keräävät esimerkiksi pelireissuja varten.

Varapuheenjohtaja Pasi Laakkosen mukaan maksut on peritty kauden alussa ja jääkiekkoliiton ohjeistus on, että maksuja ei tarvitse palauttaa. Laakkonen sanoo, että kausi oli jo lähes loppunut, kun tieto toiminnan loppumisesta tuli.

Myös Kajaani Gymnastic ry:n harrastajien kevätkausi on tauolla. Normaalisti kausi kestää toukokuun loppupuolelle. Poikkeustilanteen vuoksi kausimaksut pyritään korvaamaan harrastajille myöhemmin järjestettävänä toimintana. Kauden alussa perittyjä maksuja ei siis palauteta. Seuran kilpailijoiden kausi sen sijaan on käynnissä etävalmennustoiminnoilla.

Kajaanin Pallokerhollakaan toimintaa ei nyt ole. Seuran joukkueet perivät harrastajilta maksuja, joilla kustannetaan salimaksut ja valmennusmaksut. Kun kausi on tauolla, maksuja ei peritä. Vuosimaksu kuitenkin peritään normaalisti.

Kajaanin salibandy ry:llä on muutaman kymmenen euron suuruinen kausimaksu, joka on peritty harrastajilta kauden alussa. Tavallisesti kausi jatkuu toukokuun puolelle.

Seurassa ei ole vielä linjattu, miten kausimaksujen suhteen toimitaan harjoitusten ollessa tauolla. Puskala sanoo, että korvaavan toiminnan mahdollisuutta ei ole suljettu pois.

– Pitää kuunnella, mitä pelaajat ja jäsenet haluavat. Toki toimintamme riippuu paljon ohjaajaresursseista.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi