Kainuussa ei vieläkään varmistettua koronatartuntaa – testituloksissa 2–3 päivän viive

Sote muistuttaa, että nyt on erityisen tärkeää pidättäytyä muiden ihmisten tapaamisesta, sikäli kuin se on mahdollista.

koronavirus
Kainuun uuden keskussairaalan sisäänkäynti ja julkisivu.
Kainuun soten mukaan kansalaisten tulee ottaa huomioon kollektiivinen vastuu tilanteesta kuten maan hallitus torstaina totesi.Timo Sihvonen / Yle

Kainuussa ei ole todettu torstaihin kello 12 mennessä yhtään koronavirustartuntaa. Kainuun soten mukaan testejä tehdään päivittäin, ja tähän mennessä on otettu 70 testiä.

Testien tuloksissa on tällä hetkellä 2–3 vuorokauden viive. Otettujen koronanäytteiden tulokset voi tarkastaa omasote-palvelusta (siirryt toiseen palveluun). Kainuun sote on yhteydessä, mikäli tulos on positiivinen.

Näytteet otetaan kaikista sairaalahoitoon jäävistä potilaista, joilla on oireita akuutista hengitystieinfektiosta. Tämän lisäksi näytteet tullaan ottamaan kaikista hengitystieinfektiopotilaiden parissa työskentelevistä hoitohenkilöistä, joilla on itsellään kuumetta yli 38 astetta ja akuutti hengitystieinfektio.

Kainuun sote ohjeistaa, että jos olet ollut tai epäilet olleesi tekemisissä koronavirukselle altistuneen henkilön kanssa, ei tarvitse reagoida, vaan voit elää normaalia elämää. Jos saa selkeän hengitystieinfektion, joka merkittävästi huonontaa vointia, tulee soittaa päivystyksen ympärivuorokautiseen neuvontapuhelimeen.

Sote muistuttaa myös siitä, että nyt on erityisen tärkeää pidättäytyä muiden ihmisten tapaamisesta, sikäli kuin se on mahdollista. Yli 70-vuotiaiden tulee edelleen välttää kontakteja ja olla erillään muista ihmisistä karanteenin kaltaisissa olosuhteissa. Hallitukselta on tulossa tähän tarkemmat ohjeet.

Myös lasten ja nuorten tulisi välttää kavereiden tapaamista.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan