Hyppää sisältöön

TVO: Korona ei keskeytä Olkiluodon rakennustyömaata eikä pysäytä ydinvoimaloita

Olkiluodon kolmosreaktorin parissa työskentelee edelleen noin 1 700 ihmistä.

Eurajoen Olkiluodossa on kaksi toimivaa ja yksi rakenteilla oleva ydinreaktori. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Teollisuuden Voima vakuuttaa, että koronavirustilanne ei hidasta Olkiluoto 3:n rakennustyömaata entisestään.

Kolmosreaktorin valmistuminen Eurajoen Olkiluotoon on viivästynyt jo yli vuosikymmenellä. Työmaalla on yhä noin 1 700 ihmistä, joista iso osa ulkomailta.

TVO:n viestintäpäällikkö Johanna Aho sanoo, että yhtiö oli varautunut koronan tuloon jo viikkoja ennen kuin tauti nousi valtakunnan tärkeimmäksi uutiseksi.

– Meillä on olemassa OL3:lla omat varautumissuunnitelmat erilaisiin muutostilanteisiin, joilla varmistamme esimerkiksi tällaisissa tilanteissa sen, että käytössämme on aina tarvittavat varaosat. Näillä varautumisilla varmistamme töiden etenemisen myös poikkeustilanteissa, Aho kertoo.

Sähköntuotanto jatkuu

TVO on määrännyt tiukat toimet sekä kolmosreaktorin työmaalle että kahteen toiminnassa olevaan reaktoriin, jotta koronavirusepidemia ei pysäytä sähköntuotantoa tai rakennustyötä. Kaikkia suomalaisia koskevien rajoitusten lisäksi TVo on asettanut kulkurajoituksia ja lisännyt siivousta.

– Olemme jakaneet henkilöstöämme toimipisteissämme erilaisiin osaamisklustereihin [-keskittymiin] ja eriyttäneet valvomotyöntekijät ja muut laitoksen kannalta tärkeät asiantuntijat omiin osastoihin. Lisäksi olemme hajauttaneet työskentelyaikoja ja tehneet monia toimenpiteitä suojellaksemme henkilöstöämme sairastumiselta, viestintäpäällikkö Johanna Aho sanoo.

TVO lupaa, että Olkiluodon sähköntuotanto tai turvallisuus ei vaarannu missään olosuhteissa.