1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Škoda Transtechilla YT-neuvottelut mahdollisista lomautuksista – toimitusjohtaja: "Ei ole näkyvissä, että pitää pikaisesti lomauttaa"

Henkilökunta voidaan lomautta tänä vuonna korkeintaan 90 päiväksi.

Kajaani
Transtechin Raitiovaunun valmistus
Otanmäen tehtaalla tehdään mm. raitiovaunuja.Elisa Kinnunen / Yle

Škoda Transtechilla on käyty torstaina YT-neuvottelut koskien mahdollisia lomautuksia. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa, jota on noin 600.

Suurin osa henkilöstöstä on Kajaanin Otanmäen tehtaalle, jossa työskentelee 400 henkilöä. Lisäksi henkilökuntaa on Oulussa, Helsingissä ja Tampereella.

– Neuvotteluissa sovimme, että voimme lomauttaa henkilökuntaa tänä vuonna korkeintaan 90 päiväksi, mikäli koronatilanne niin vaatii, sanoo toimitusjohtaja Juha Vierros.

Vierroksen mukaan maailmanmarkkinatilanne on tällä hetkellä arvaamaton, eikä sen kehitystä ole mahdollista ennustaa. Nyt tilanne on muuttunut hyvin nopeasti, ihan muutamien päivien sisällä.

– Koimme, että meidän on syytä varautua tilanteen vaikeutumiseen. Ei ole näkyvissä, että pitää pikaisesti lomauttaa.

Vierros luettelee, että kohta ulkomailta tulevissa materiaalitoimituksissa voi vaikeuksia. Myös henkilökunta voi alitistua koronalle.

– Jos korona leviää meidän keskuudessa, niin pahimmillaan meillä menee edyllytykset pitää tehdasta käynnissä. Myös viranomaismääräysten tiukentuminen on mahdollista.

Vierroksen mukaan koronaviruksen aiheuttama tilanne on erittäin hyvin henkilökunnan tiedossa. Neuvottelut menivät erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä ja joustavasti, hän sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi