Hyppää sisältöön

"Toimin kamerajalustana", sanoo kirjeenvaihtajamme Paula Vilén lapsensa pianotunnin järjestämisestä etänä – Kerro meille oma vinkkisi, miten arki sujuu ulkomailla koronasta huolimatta

Keräämme vinkkejä ja ideoita ulkosuomalaisilta siitä, miten arjen saa pyörimään koronasta huolimatta. Lähetä meille lyhyt teksti sekä kuva tai video.

Onkohan kotipianomme opettajan korvalle tarpeeksi hyvässä vireessä. Sitä ei ole toviin viritetty, etäopetukseen valmistautuva kirjeenvaihtajamme Paula Vilén sanoo. Kuva: Paula Vilén / Yle

Sormet pitää sitten näkyä kuvassa!

Näin pianonopettaja ohjeisti Ylen kirjeenvaihtajaa Paula Viléniä Washingtonissa, missä lasten pianotunteja on siirretty opettamaan etäyhteyden välityksellä koronaviruksen takia.

Opetus järjestetään FaceTime-videosovelluksen avulla.

Jalustalle laitettu kännykkä kuvaa lapsen soittoa, mutta Vilénin on määrä liikuttaa tarvittaessa puhelinta niin, että opettaja pystyy seuraamaan soittoa sopivista kuvakulmista.

– Opettajamme on tehnyt jo muutaman tunnin etänä ja sanoi tuntien sujuneen aika hyvin. Odotan mielenkiinnolla, miten meille käy, Paula Vilén sanoo. Hänen perheessään ensimmäinen etäpianotunti on luvassa lauantaina.

Minkälaisilla muilla keinoilla arki pyörii eri maissa?

Entä mitkä pienet asiat piristävät elämää poikkeustilanteessa?

Haluaisimme nyt kuulla ulkomailla asuvilta suomalaisilta, millä erilaisilla konsteilla elämä jatkuu mahdollisimman normaalisti koronasta huolimatta.

Kerro vinkkisi meille.

1. Lähetä valokuva

Lähetä valokuviasi Ylelle seuraavan painikkeen kautta.

2. Kirjoita meille

Tapahtuuko arjessasi jotain, mitä ei voi kertoa valokuvin? Kirjoita siitä meille tämän lomakkeen kautta (siirryt toiseen palveluun).

Pääset myös lomakkeeseen kopioimalla tämän osoitteen selaimesi osoiteriville:

https://forms.gle/yM3jhUgywSJjT5xv9

3. Lähetä meille video

Jos sinulla on käytössäsi Google Drive, Dropbox tai jokin muu pilvipalvelu, voit lähettää meille havaintosi videona. Lataa videosi palvelimeen ja jaa video tähän sähköpostiin:

heimaailma@yle.fi

Kuvaa havaintosi ja kerro mitä videossa tapahtuu. Pidä videosi lyhyenä, enimmillään 1-2 minuutin mittaisena.

Lähettämiäsi ja jakamiasi kuvia ja videoita tullaan käyttämään osana Ylen uutis-ja ajankohtaistoiminnan sisältöjä. Lue joukkoistuksen tarkemmat ohjeet täältä.

Kiitos viestistäsi!

Lue tästä jutusta, minkälaisia ilmiöitä koronaviruksen muuttama arki on synnyttänyt eri maissa. Ylen kirjeenvaihtajat ja ulkomaantoimittajat kertovat jutussa uudenlaisesta elämästä muun muassa Saksasta, Ranskasta, Italiasta, Espanjasta ja Japanista.