Pirkanmaalla useat kunnat ja Mummon Kammari tarjoavat vanhuksille apua ruokaostosten tekoon – Akaassa ruoka-apua myös koululaisperheille

Kunnat tahtovat auttaa vanhuksia välttämään koronalle altistumisen tarjoamalla kauppakassipalvelua.

koronavirus
Mummon Kammari julkisivu
Mummon Kammarin työntekijät auttavat vanhuksia käymällä heidän puolestaan kaupassa, jos omaiset eivät voi asioinnissa auttaa.Matias Väänänen / Yle

Pirkanmaalla useat kunnat ja Mummon Kammari tahtovat auttaa yli 70-vuotiaita tarjoamalla erilaisia kauppakassipalveluja.

Keskiviikosta alkaen Mummon Kammarin työntekijät ovat tarjonneet yli 70-vuotiaille tamperelaisille apua välttämättömien ruokaostosten saamiseen.

Palvelu on tarjolla heille, joita läheiset, kaupunki tai muu palvelu ei pysty koronakriisissä kauppa-asioissa auttamaan.

Ideana on, että mummonkammarilaiset asioivat perusruokaostoksilla. Näin yli 70-vuotiaat eli riskiryhmäläiset eivät joudu altistumaan virukselle julkisissa tiloissa.

Välttämättömiä perusruokaostoksia voi tilata soittamalla avunvälityspuhelimeen maanantaista torstaihin. Ostoslista tulee tehdä ennakolta ennen soittoa. Ostokset toimitetaan seuraavana päivänä kello 15 mennessä. Tehdyt ostokset laskutetaan jälkikäteen eli käteistä ei käsitellä.

Lisätietoja osoitteesta: mummonkammari.fi (siirryt toiseen palveluun)

Akaan kaupunki hyödyntää kouluruuan

Akaan kaupunki tarjoaa apua koronaviruksen vuoksi etäopetukseen siirtyneiden oppilaiden perheille.

Apu on tarkoitettu vain niille perheille, joille koululaisen ilmaisen kouluruuan poisjäänti aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia arjessa selviytymiseen.

Kaupungin perusturvatoimi ja sivistystoimi selvittävät yhdessä nyt niiden perheiden tietoja, jotka toivoisivat koululaiselle kotiin toimitettavaa ruokaa. Palvelu koskee niin eskarilaisia, peruskoulua käyviä kuin lukiolaisiakin.

Kysely asiasta lähetetään vanhemmille Wilman kautta ja vastauksia odotetaan perjantaihin kello 14 mennessä.

Kauppakassipalvelua myös Vesilahdella

Vesilahden kunnan, Vesilahden seurakunnan ja kunnan kauppiaiden yhteistyönä on perustettu kauppakassipalvelu yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien kotikaranteenin mahdollistamiseksi.

Soittamalla voi jättää tilauksen tarvituista elintarvikkeista seurakunnan koordinoimaan palveluun, ja kunnan työntekijät käyvät hoitamassa kaupassakäynnin käytännössä sekä toimittavat sen tilaajalle.

Kauppakassipalvelu on maksuton eli käyttäjät maksavat vain ostoksensa. Kauppaan perustetaan tili väliaikaisesti tilauksen jättäjälle. Palvelu on jo toiminnassa ja palvellut ensimmäisiä asiakkaitaan torstaina.

Ruoka-annoksia ja ruokakasseja Lempäälässä

Lempäälän kunta aikoo hyödyntää kouluruuan ja jakaa sen sitä tarvitseville perheille. Perjantaihin asti Lempäälän koulusta saa vielä kouluruuan mukaansa annospakettina.

Nyt kun lapset siirtyvät lähes kokonaan etätöihin, kunta aikoo tavoittaa puhelimitse sosiaalihuollon asiakasperheitä ja opiskeluhuollon tukitoimien piirissä olevien lasten vanhempia.

Samalla voidaan keskustella myös muista huolta aiheuttavista asioista.

Lempäälän kunta järjestää myös erillisen ruokakassien jakelun ensi viikosta alkaen. Tarkoituksena on huomioida etenkin ne perheet, joiden arkeen korona on jo taloudellisesti iskenyt.

Asiasta on lähetetty viestiä Wilman kautta torstaina.

Ikaalisissa apua yli 70-vuotiaille

Ikaalisissa on tarjolla apua kodin ulkopuolisissa asioinneissa sellaisille yli 70-vuotiaille, joita omaiset eivät voi auttaa. Apua voi kysyä maanantaista perjantaihin kello 8-15 asiakasohjauksesta numerosta 044 7301 361 tai asiakasohjaus@ikaalinen.fi (siirryt toiseen palveluun).

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan