Hyppää sisältöön

Suomi on maailman onnellisin maa – jo kolmannen kerran peräkkäin

Kaikki Pohjoismaat mahtuvat seitsemän parhaan joukkoon.

Kaksikymmentä onnellisinta maata ovat yhä samat kuin vuosi sitten, mutta maiden keskinäisessä järjestyksessä on muutoksia. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Suomi on kolmatta vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa, käy ilmi YK:n onnellisuusraportista. Tanska piti kakkossijan toisena vuonna peräkkäin, ja kolmossijalle nousi Sveitsi. Viime vuoden kolmonen Norja sijoittui nyt viidenneksi.

Kaikki Pohjoismaat mahtuvat seitsemän parhaan joukkoon. Islanti on neljäntenä ja Ruotsi seitsemäntenä. Loput kärkikymmenikön maat ovat Hollanti, Uusi-Seelanti, Itävalta ja Luxemburg.

Amerikan mantereen maista parhaiten sijoittui Kanada, joka oli 11:s. Maa lipesi kärkikymmenikön ulkopuolelle, sillä edellisessä raportissa se oli yhdeksäs. Yhdysvallat on sijalla 18, ja sen edelle kiilasivat muun muassa Australia, Costa Rica ja Saksa.

Kaksikymmentä onnellisinta maata ovat yhä samat kuin vuosi sitten, mutta maiden keskinäisessä järjestyksessä on muutoksia.

Kaikkiaan raportissa listattiin 153 valtiota. Suomen pisteluku mittauksessa on 7 809, kun toiselle sijalle tulleen Tanskan pisteluku on 7 646. Viimeistä sijaa pitävän Afganistanin lukema on 2 567.

The World Happiness Report perustuu vuosina 2017–2019 tehtyjen kyselyjen keskiarvoon.

Oikaisu 20.3. television ja radion aamu-uutisiin, joissa onnellisuusraporttia käsiteltiin.

Kerroimme virheellisesti, että tulokset perustuisivat elinajanodotteeseen, sosiaaliseen tukeen ja korruption vähäiseen määrään. Todellisuudessa tutkijat yrittivät vain selittää tulosta näiden tekijöiden kautta.

Lue myös:

Jos koronatilanne ahdistaa, on hyvä hetki pysähtyä miettimään omaa elämää – testaa tästä, kuinka onnellinen olet