Koteja muistutetaan ilmoittamaan lasten lähiopetustarpeen muutoksista kouluille Seinäjoella

Ensi viikosta alkaen opettajat eivät ole enää kouluilla ohjaamassa oppilaiden etäopiskelua, vaan voivat työskennellä kotoaan.

etäopetus
Törnävän alakoulu Seinäjoella
Perusopetuspalveluista muistutetaan, että jos oppilaan tarpeet koulunkäynnissä muuttuvat, niistä ilmoitettaisiin kouluille välittömästi. Hanne Leiwo / Yle

Seinäjoen peruskouluissa siirrytään ensi viikosta eli maanantaista 23. maaliskuuta alkaen järjestelyyn, jossa opettajat voivat ohjata etäopiskelevia oppilaita etätyönä kotoaan.

Seinäjoen perusopetuspalveluissa on tällä viikolla suunniteltu etäopetuksen järjestämisen käytännön toteuttamista ja opettajat ovat olleet pääosin kouluilla.

Opetusta järjestetään lähiopetuksena edelleen Suomen hallituksen linjaamien poikkeustilan periaatteiden mukaisesti. Lähiopetukseen tulevien lasten määrää ja iltapäivätoimintaan oikeutettujen sekä sitä tarvitsevien lasten määrää kartoitetaan edelleen.

Perusopetuspalveluista muistutetaan koteja, että jos oppilaan tarpeet koulunkäynnissä muuttuvat, niistä ilmoitettaisiin kouluille välittömästi.

"Yhteiskunnan eri toimialojen muutokset voivat vaikuttaa myös siihen, että oppilas voikin opiskella kotona tai kriittisille toimialoille rehrytoidaan lisää väkeä, jolloin oppilas siirtyy opiskelemaan kouluun", perusopetuspalveluiden tiedotteessa sanotaan.

Koulut tiedottavat oppilaiden huoltajia muutoksista ja ajankohtaisista asioista esimerkiksi Helmi-järjestelmän kautta.