Timo Kaikkonen perusti matkailuyrityksen Kainuuseen, vaikka monet muut supistavat toimintaa koronan takia: "En voi lähteä vetämään käsiä ylös"

Poikkeustilanne näkyy uuden yrityksen toiminnassa esimerkiksi siten, että isot ja kansainväliset ryhmät jäävät nyt väliin.

yrittäjyys
Kahvi valmistumassa leirinuotiolla.
Yrittäjän mukaan erä- ja luontomatkailutoiminta on nyt suunnattu pääasiassa luonnossa liikkuville perheille. Kuvituskuva.Ismo Pekkarinen / AOP

Koronavirus kurittaa matkailualaa, mutta samaan aikaan alalle tulee myös uutta yritystoimintaa. Sotkamolainen Timo Kaikkonen on aloittamassa erä- ja luontomatkailutoiminnan Kainuussa pääosin Suomussalmella Hossan kansallispuiston alueella.

Kaikkonen sanoo, että toiminta on vain polkaistava käyntiin, vaikka pandemia muuttaa asioita paljon.

– En voi lähteä vetämään käsiä ylös, vaan on jatkettava niin kuin on suunniteltu. Esimerkiksi isot ja etenkin kansainväliset ryhmät jäävät nyt väliin, ja markkinointia on suunnattava muun muassa luonnossa liikkuville perheille. Heille tämä on turvallista.

Kaikkosen kahdelta mökiltä on matkaa Hossan kansallispuistoon linnuntietä 500 metriä. Hän arvioi, ettei riski yritystoiminnan aloittamisessa ole kovin suuri, sillä tilukset olivat valmiina ja investointeja on pitänyt tehdä lähinnä kalustoon.

– Uskon, että tänne saadaan kotimaisia asiakkaita käymään koronasta huolimatta, mutta kuviot on tietysti mietittävä aina tapauskohtaisesti.

Kaikkosen yrityksen, Kainuun luontoretkien avajaiset ovat perjantaina. Paikalle on tulossa väkeä vain kourallinen, lähinnä Hossan matkailuyrittäjiä. Samalla yrittäjät verkostoituvat ja pohtivat, miten koronasta selvitään paremmin.

– Ei tämä iäisyyttä kestä. Toivottavasti, Kaikkonen sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan