Keskussairaalassa varaudutaan koronapotilaiden hoitoon

Kiireettömiä leikkauksia on peruttu. Hoitajia koulutetaan tehohoitoon.

koronavirus
Pohjois-Karjalan keskussairaalan päärakennus
Pohjois-Karjalan keskussairaalassa valmistaudutaan ottamaan leikkaussalien ja heräämöiden tiloja vakavasti sairastuneiden koronapotilaiden hoitoon.Heikki Haapalainen / Yle

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa Joensuussa varaudutaan koronaviruksen aiheuttamien vakavimpien tapausten hoitamiseen.

Kiireettömiä leikkauksia ja muita toimenpiteitä on peruttu, sairaanhoitajia koulutetaan tehohoitoon ja uusia tiloja valmistaudutaan ottamaan koronapotilaiden käyttöön.

Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen kertoo, että hoitajien koulutus kestää kaksi viikkoa.

– Olemme valmistautuneet tehohoitokapasiteetin lisäämiseen eli meillä koulutetaan tehohoitoon hoitajia, jotka pystyvät hoitamaan potilaita siinä tilanteessa, kun potilaita on enemmän ja joudumme laajentaman toimintaa.

– Vajaa 30 hoitajaa koulutetaan. Koulutus on menossa. Koulutus on aika pitkä. Siihen tarvitaan vähintään kahden viikon koulutus, Kaipiainen kertoo.

Keskussairaalassa pystytään hoitamaan samanaikaisesti useita kymmenia potilaita, jotka vaativat tehohoitoa.

– Silloin me laajennamme leikkaussalien ja heräämöjen tiloja tehohoito-osastoiksi, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen sanoo

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan