Kiireettömiä leikkauksia ja hammashoitoa supistetaan Päijät-Hämeessä – henkilöstöä koulutetaan muun muassa tehohoidon tarpeisiin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on ottanut käyttöön infektiopotilaille erillisen vastaanottolinjan.

koronavirus
Opaskyltti Päijät-Hämeen keskussairaalassa.
Kiireetöntä hoitoa karsitaan muun muassa Päijät-Hämeen keskussairaalan poliklinikoilla.Suvi Turunen / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä supistaa kiireetöntä toimintaansa. Koronavirustilanne on edelleen maakunnassa rauhallinen, mutta palvelujen vähentämisellä varaudutaan muutokseen.

Aluksi karsitaan kiireettömiä leikkauksia ja kiireetöntä hammashoitoa. Samoin fysiatrian, sisätautien ja keuhkosairauksien poliklinikoiden kiireettömiä toimintoja on vähennetty.

Käyntien perumisesta ilmoitetaan potilaille.

Kiireettömästä hoidosta vapautuvia työntekijöitä siirretään muihin tehtäviin. Esimerkiksi leikkaussalien hoitohenkilöstölle annetaan koulutusta, jotta he voivat työskennellä tarvittaessa tehohoidon hoitajina.

Hammashoidon henkilöstöä koulutetaan puolestaan kotihoidon tarpeisiin ja vuodeosastoille. Perhekuntoutuksen ammattilaisille annetaan koulutusta lastensuojeluun.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on ottanut käyttöön myös erillisen vastaanottolinjan infektiopotilaille, joilla on vahva koronavirusepäily ja erikoissairaanhoidon tarvetta. Vastaanotolle tarvitaan lähete lääkäriltä tai ohjeistus päivystysapunumerosta 116 117.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan