1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rakentaminen

Sotkamo panostaa elinvoimaan remontoimalla uimahallin ja rakentamalla uuden ulkoilureitin

Uusi retkeilureitti yhdistää Katinkullan alueen Vuokatin laskettelukeskukseen.

Uimahallin remontti toteutetaan yhtä aikaa vierelle nousevan Vuokatti Areenan rakentamisen kanssa. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Sotkamon uimahalli korjataan vielä tänä vuonna. Sotkamon kunnanhallitus päätti asiasta alkuviikosta.

Kunnassa edetään myös Vuokatinhovintien perusparannuksen sekä Vuokatin rinteiden ja Katinkullan alueen yhdistävän rantareitin perusparannuksen kanssa. Nämä toimet on merkitty kunnan elinvoimainvestoinneiksi, sillä niillä nähdään olevan selvä vaikutus kunnan vetovoimaisuuteen.

– Nämä ovat merkittäviä juttuja kuntalaisten elämässä. Nämä myös parantavat kunnan elinvoimaa ja tuovat ulottuvuutta myös matkailuun, kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen sanoo.

Perusparannukset ja uimahallin remontit palvelevat myös alueen hotelleja, Snowpolista ja myös tulevan Vuokatti Areenan toimintaa.

Jäätiön reitin vanhaan osaan uusitaan valaistus ja uudelle reitille tulee hiihtolatu sekä erillinen ulkoilureitti. Reitin rakentamiseen kuuluu myös kahdeksan metriä leveän Jäätiönlammen sillan rakentaminen.

Sotkamon uimahallin remontti toteutetaan näillä näkymin ensi kesänä. Koronavirustilanteen ei odoteta muuttavan aikatauluja, sillä remontti on järkevintä toteuttaa yhtä aikaa Vuokatti Areenan rakentamisen kanssa, sillä rakennustöistä on selviä synergiaetuja toisilleen.

Hankkeiden kustannukset ovat yhteensä reilut kaksi miljoonaa euroa. Hankkeet on kilpailutettu teknisten palvelujen toimesta ja urakoitsijoiden valinta tehdään mahdollisesti jo 25. maaliskuuta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)