Etelä-Savon yrittäjät: Hallituksen tukipaketti on hyvä uutinen erityisesti yksinyrittäjille

Erilaisten tukien avulla turvataan yritysten maksuvalmiutta kriisin yli.

yrittäjyys
Vanhempi työntekijä toimistossa.
kuvituskuvaAnna Berkut / AOP

Hallitus on esitellyt 15 miljardin euron tukipaketin yrityksille.

Esimerkiksi liikevaihtonsa menettänyt yrittäjä voi saada työttömyysturvaa ilman, että yritystoimintaa pitää ajaa alas. Samoin lomautusilmoitusaikaa lyhennetään 14 päivästä viiteen päivään, mikä tuo yrittäjille joustavuutta reagoida muutoksiin entistä nopeammin.

Etelä-Savon yrittäjien aluejohtaja Niina Kuuva pitää hallituksen tukipakettia hyvänä uutisena erityisesti yksinyrittäjille. Etelä-Savossa kaksi kolmasosaa yrittäjistä on juuri yksinyrittäjiä.

– Tässä paketissa on huomioitu myös yrittäjien jaksamista. Siihen hallitus kohdentaa tällä hetkellä puoli miljoonaa euroa. Jaksamisen tukeminen on koko ajan entistä tärkeämpää, kun tiedetään tilanteen jatkuvan pitkään, sanoo Kuuva.

Hallituksen tukipaketti jättää yrittäjien mielestä myös toivomisen varaa. Kuuva peräänkuuluttaa riittävästi käsipareja käsittelemään esimerkiksi uusia lainajärjestelyitä ja muita tukitoimia.

– Voidaan tarvita myös lisää tukipaketteja, jos tilanne pitkittyy. Vielä ei tiedetä, mitä kaikkia ongelmia on edessä, pohtii Kuuva.

Konkreettisena toimena tarvitaan Kuuvan mielestä seuraavaksi vielä esimerkiksi se, että valtio ottaa määräajaksi vastuun koronan aiheuttamista sairauspoissaolokustannuksista ja muista sosiaaliturvamaksuista.

Kuuva kiittelee yrittäjien yhteishenkeä koronavirustilanteen keskellä.

– Nyt on kaikkien laitettava voimavaroja yhteen. Yrittäjät ovat jo ryhtyneet tukemaan toisiaan ja tahtotila on mennä tästä yli. Valitettavasti edessä voi olla myös konkursseja, sanoo Kuuva.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan