1. yle.fi
  2. Uutiset

Himoksen hiihtokeskus sulkeutuu ensi viikon lauantaina

Hankasalmen Häkärinteet ovat vielä auki normaaliin tapaan.

Jämsä
Laskettelijoita hiihtohississä.
Laskettelijoita Himoksessa. Arkistokuva.Petri Aaltonen / Yle

Himoksen hiihtokeskus ilmoitti sulkeutuvansa launtaina 28. maaliskuuta kello 19.30 koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Myös pohjoisen hiihtokeskuksista muun muassa Ruka, Ylläs, Luosto ja Levi ilmoittivat sulkeutuvansa. Tänään kerrottiin, että Lapin hiihtokeskuksissa on todettu ainakin kaksi koronatartuntaketjua.

Laajiksen päärinteet Jyväskylässä suljetaan sunnuntaina 29. maaliskuuta. Takarinne suljetaan jo sunnuntaina 22. maaliskuuta. Laajiksen rinneravintola suljettiin viikko sitten.

Viranomaisilta ei toistaiseksi ole tullut laskettelutoimintaa rajoittavia määräyksiä, mutta asiakasmäärät laskettelurinteissä ovat vähentyneet merkittävästi.

Himosvuori Oy:n toimitusjohtaja Elsi Ojalan mukaan laskijoiden määrä on Himoksessa laskenut jopa puoleen tavanomaisesta.

– Tämä on erittäin raskain mielin tehty päätös, mutta asiakkaiden ja työntekijöiden terveys sekä turvallisuus on nyt tärkeintä. Toivomme todella, että näillä yhteisillä toimenpiteillä saamme minimoitua koronaviruksen leviämisen vaikutukset.

Vaikka laskettelutoimintaa ei ole vielä rajoitettu, Suomen hiihtokeskusyhdistys on ohjeistanut jäseniään ja asiakkaitaan: esimerkiksi laskettelulaseja ei vuokrata asiakkaille laisinkaan.

Lue seuraavaksi