Vaikeista hengitystieoireista kärsiville potilaille erikoisvastaanotto Turun Mäntymäkeen

Vastaanotolla arvioidaan sairaalahoidon tarvetta.

Turku
Terveyskeskuksen opastekyltti.
Erikoisvastaanotto on tarkoitettu vaikeista oireista kärsiville potilaille. Arkistokuva.Risto Degerman / Yle

Turku perustaa Mäntymäen terveysaseman yhteyteen hengitystieinfektiopotilaille tarkoitetun vastaanoton ensi maanantaina. Vastaanotto palvelee vain ajanvarauksella. Toimipisteessä ei oteta koronavirusnäytteitä,

Kaupungin mukaan valtaosa hengitystieinfektioista hoituu edelleenkin kotona, jolloin hoidoksi riittää normaali flunssan itsehoito.

Jos kotihoito-ohjeet eivät riitä tai potilaalla on vaikeita hengitysoireita, kuten kuumetta, hengenahdistusta ja yleisvoinnin huononemista, hän voi joko soittaa Turun kaupungin terveysasemien puhelinpalveluun (p. 02 266 1130) maanantaina kello 7.30 - 14 välisenä aikana ja tiiistaista perjantaihin kello 8 - 14 välisenä aikana. Hän voi myös tehdä netin Omaolo-palvelussa sähköisen oirearvion (www.omaolo.fi (siirryt toiseen palveluun)) (siirryt toiseen palveluun).

Puhelinpalvelusta tai sähköisestä oirearviosta potilas ohjataan tarvittaessa hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotolle.

Vastaanotolla arvioidaan sairaalahoidon tarvetta. Siellä tutkitaan ja hoidetaan vain hengitystieoireista kärsiviä potilaita.

Muiden terveysasemapotilaiden hoito keskitetään Turussa Varissuon, Keskustan ja Runosmäen terveysasemille. Näin saadaan minimoitua infektoiden leviäminen odotustiloissa.

Hengitystieinfektiovastaanotolle kuljetaan Turun kaupunginsairaalan entisen päivystyksen pääoven kautta, Kunnallissairaalantien puolelta (Kunnallissairaalantie 20, talo 1). Potilaille jaetaan odotustilassa suusuojaimet.

Vastaanotolle ja odotustilaan saa tulla vain ajan varannut henkilö. Poikkeuksena ovat lapset ja ikäihmiset, jotka tarvitsevat saattajaa. Odotusaulassa pidetään 1,5 metrin välit muihin henkilöihin.

Iltaisin ja viikonloppuisin hengitystieinfektiopotilaat hoidetaan Tyks Akuutissa (Savitehtaankatu 1, Turku, p. 02 313 8800).

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus