Kaikille pienille alakoululaisille tarjotaan taas lähiopetusta – Kuopio pyytää huoltajia vastaamaan kyselyyn

Kuopion kaupunki tarvitsee tietoa oppilaiden määrästä muun muassa kouluruokailun järjestämiseksi.

Kuopio
Oppitunti käynnissä.
Oppitunti käynnissä Pirtin koulussa Kuopiossa. Kuvituskuva.Toni Pitkänen / Yle

Kaikki peruskoulun 1.–3. luokkien oppilaat saavat taas tarvittaessa lähiopetusta ensi maanantaista alkaen. Hallitus poisti tänään ehdon, jonka mukaan lähiopetukseen saivat osallistua vain ne oppilaat, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla.

Kouluun ei ole edelleenkään pakko mennä. Hallitus suosittelee yhä pienille koululaisille etäopetusta, jos se on perheessä mahdollista.

Lähiopetuksessa oleville lapsille tarjotaan kouluruoka. Kuopion kaupungin mukaan kouluruoan sisältö voi vaihdella kouluittain, koska ruokailemaan saattaa tulla ensi viikolla ennakoitua enemmän oppilaita.

Kaupunki pyytää huoltajia vastaamaan viikonlopun aikana Wilman kautta lähetettyyn kyselyyn, osallistuuko lapsi lähiopetukseen ensi maanantaista alkaen. Tieto on kaupungin mukaan olennainen lähiopetuksen ja kouluruokailun järjestämiseksi.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Sairaanhoitopiiri valmiustilassa, kaikilla pienillä alakoululaisilla taas mahdollisuus lähiopetukseen

Hallitus muutti linjaustaan: Kaikki halukkaat 1.–3.-luokkien oppilaat pääsevät taas kouluun lähiopetukseen