1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulu ei seuraa Kajaanin esimerkkiä pysäköintimaksujen poistamisessa

Ainakin yhdelle kiinteistölle Kontinkankaalla on kuitenkin luvassa pysäköintivalvonnan väljennyksiä.

pysäköinninvalvonta (valvonta)
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Oulun kaupunki ei ole ainakaan tällä hetkellä luopumassa pysäköintimaksuista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, toisin kuin Kajaanissa aiotaan tehdä. Kajaanissa pysäköintimaksuista luovutaan lähes kuukaudeksi lauantaista 21. maaliskuuta lähtien.

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista kerrotaan, että pysäköintivalvontaa väljennetään ainoastaan erään Kontinkankaalla sijaitsevan kiinteistön alueella. Oulun kaupungin yleisillä kaduilla ja tienvarsilla valvonta jatkuu normaalisti.

Lupapäällikkö Kai Mäenpään mukaan ihmisten autoilu on nyt etätöiden vuoksi vähentynyt ja parkkipaikkojakin on tarjolla normaalia enemmän.

Yritimme tiedustella virkamiehiltä, mitä kiinteistöä pysäköintivalvonnan väljennys koskee, mutta emme saaneet tästä tietoa. Kai Mäenpää kertoi kuitenkin, että järjestelyyn ovat johtaneet terveydelliset syyt sekä työntekijöiden ja asiakkaiden tarpeet.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi