Pirkanmaalla lisätään matkalta palanneiden koronatestausta: sairaanhoitopiiri valmistautuu ulkomailta palaaviin suomalaisiin

Testejä voidaan ottaa Pirkanmaalla lääkärin määräyksestä myös kuntien terveyskeskusten vastaanotoilla. 

koronavirus
Tampereen yliopistollinen sairaala
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päivittää koronatestauksen kohderyhmiä. Taysin koronaneuvontapuhelin neuvoo ulkomailta saapuvia suomalaisia.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päivittää koronatestauksen kohderyhmiä. Koska Suomi siirtyi tällä viikolla poikkeustilaan ja otti käyttöön valmiuslain, sairaanhoitopiiri valmistautuu ulkomailta palaaviin suomalaisiin.

Monissa maissa koronavirus on levinnyt jo laajasti. Tämän takia ulkomailta tulevien hengitystieinfektioon sairastuneiden testausta aiotaan lisätä perjantaista alkaen Pirkanmaalla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri muistuttaa, että hengitystieoireisten on ensin jäätävä kotiin nykyisessä poikkeustilanteessa.

Jos äkilliseen hengitystieinfektioon sairastunut on palannut ulkomailta kahden viikon sisällä tai hän on altistunut koronalle lähikontaktissa, Taysin koronaneuvontapuhelin ohjaa eteenpäin. Myös oma terveysasema osaa neuvoa jatkosta.

Taysista tai terveysasemalta saa tarkemmat ohjeet testaukseen pääsystä.

Testejä voidaan ottaa Pirkanmaalla lääkärin määräyksestä myös kuntien terveyskeskusten vastaanotoilla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri muistuttaa, ettei Suomessa ole mahdollista tutkia kaikkia hengitystieinfektioon sairastuneita rajallisen näytteenottokapasiteetin vuoksi.

Perjantaista 20.3. lähtien koronavirusnäytteitä otetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä akuuttiin hengitystieinfektioon sairastuneista, jotka kuuluvat seuraaviin riskiryhmiin:

– välitöntä potilastyötä tekevä terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta

– sairaalahoitoa vaativa akuutti hengitystieinfektio, kun taudin syy ei ole ilmeinen

– akuuttiin hengitystieinfektioon sairastunut henkilö, joka on varmistetun koronatapauksen lähikontakti tai palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä

Lue lisää: Tuoreimmat tiedot koronatilanteesta Pirkanmaalla: Kolme uutta todettua tartuntaa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan