"Meillä ei ole varaa menettää yhtään elinkelpoista yritystä", sanoo MikseiMikkelin toimitusjohtaja – torstaina avattuun palveluun tullut jo kymmeniä puheluita

Suurin osa Koronalinjan puheluista on koskenut yrityksen taloustilannetta.

koronavirus
Juha Kauppinen siirtyi Miksein toimitusjohtajaksi elokuussa 2016.
Mikkelissä autetaan yrittäjiä kohtamaan koronan tuomia vaikeuksia, kertoo Miksei Oy:n toimitusjohtaja Juha Kauppinen.Petri Vironen / Yle

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n torstaina avautuneeseen yritysten neuvontapuhelimeen tuli loppuviikon aikana jo kymmeniä puheluita.

Suurin osa yhteydenotoista on liittynyt yrityksen talouteen, kuten kulurakenteen karsimiseen tai pankkilainoihin, kertoo MikseiMikkeli tiedotteessaan. Neuvoja on kysytty myös sairastuneen yrittäjän tartuntapäivärahasta.

Neuvontapuhelimen tarkoituksena on auttaa yrittäjiä koronavirukseen liittyvien vaikeuksien minimoinnissa.

Koronalinjaksi nimetyssä palvelussa päivystää (siirryt toiseen palveluun) arkisin klo 8-16 yritysneuvoja, joka kartoittaa yrityksen tilanteen, antaa ensisijaisia neuvoja ja ohjaa tarpeen mukaan eteenpäin oikealle rahoitustaholle.

Päivystävien yritysneuvojien tueksi taustalla kerätään jatkuvasti uutta tietoa ja mahdollisia rahoitusinstrumentteja eri tahoilta.

– Vaikka osassa tapauksista yrityksen tilanne on huono, ovat soittajat olleet kiitollisia neuvoista ja keskusteluvalmiudesta, kertoo yritysneuvoja Heidi Lampinen.

MikseiMikkelin neuvontaringissä on mukana myös yksityisiä konsultteja. Yrittäjät saavat konsulteilta apua esimerkiksi rahoitushakemusten täyttämiseen.

– Meillä ei ole varaa menettää yhtään elinkelpoista yritystä. Teemme nyt MikseiMikkelin porukalla ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa kaiken voitavamme, jotta yritykset saavat apua, sanoo toimitusjohtaja Juha Kauppinen.

Neuvontapuhelimen päivystäjäjoukkoa tullaan vielä laajentamaan, kun mukaan saadaan yhteistyökumppaneita muun muassa ProAgrialta ja Uusyrityskeskus Dynamolta. Vahvistusta on tarvittaessa luvassa Etelä-Savon ammattiopistolta sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululta.

Business Finland avasi torstaina rahoitushaut (siirryt toiseen palveluun) yrityksille, joiden liiketoiminta on vaikeuksissa koronaviruksen vuoksi.

MikseiMikkelin valmiusryhmän ja mukana olevien konsulttien avulla on autettu kymmeniä Mikkelin seudun yrityksiä.

– Pelkästään perjantain aikana teimme yhdessä yrittäjien kanssa Business Finlandin hakemuksia noin kolmen miljoonan euron edestä, kommentoi palvelujohtaja Petri Pelli.

Hallitus on valmistellut ja myöntänyt myös 50 miljoonan euron tukipaketin yrityksille koronavirusepidemian aiheuttamien häiriötilanteiden torjumiseksi.

Tämä lisärahoitus jaetaan ELY-keskusten kautta yritysten kehittämisavustuksena ja sillä tuetaan pk-yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä. Avustus on käytettävissä koko maassa.

ELY-keskuksen verkkosivujen mukaan (siirryt toiseen palveluun) avustuksen haku alkaa ensi viikolla.

*Lue lisää: *Katso lista kaikista työntekijöille ja yrityksille luvatuista aputoimista – hallitus lupaa huiman paketin Suomen talouden pelastamiseksi koronalta

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Etelä-Savossa: Essoten alueella todettu uusi koronavirustartunta – Sosterin alueella ei uusia tartuntoja, Poliisin kotihälytysten määrä lisääntynyt Etelä-Savon alueella – "Neljän seinän sisällä pinna hieman kiristyy", Päiväkodissa todetun koronavirustartunnan tartuntaketju saatu selvitettyä Savonlinnassa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan