Toholammilla uudet 1.–3.-luokkalaiset voivat palata lähiopetukseen vasta keskiviikkona

Kouluruokailu ja -kuljetukset hoidetaan rauhassa alkuviikon aikana uuteen kuosiin, jos tarve vaatii.

Toholampi
Kuvassa keltainen koulurakennus
Kleemolan kouluun ei alunperin ollut tulossa yhtään lasta lähiopetukseen. Alkuviikolla tiedetään, muuttuuko tilanne hallituksen uuden linjauksen myötä.Petra Haavisto / Yle

Nuorimpien oppilaiden mahdollinen paluu kouluun aiheuttaa kunnissa uudelleen järjestelyjä. Kaikki kunnat eivät ota uusia lapsia vastaan heti maanantaina. Toholammilla lähiopetukseen voi palata keskiviikosta alkaen.

Huoltajat saavat Wilma-viestinä kyselyn siitä, ketkä palaavat kouluun. Ruokailu ja koulukuljetukset organisoidaan uudelleen alkuviikon aikana. Koulut alkavat keskiviikkona lukujärjestyksen mukaan.

– Toholampi on maantieteellisesti laaja alue, joten kyydit järjestellään uudelleen. Yhteistyö liikennöitsijän kanssa on onneksi aina pelannut hyvin, sanoo sivistysjohtaja Eeva Päiviö Toholammilta.

Toholammilla oli lähiopetuksessa loppuviikosta vain vajaa kourallinen ykkös–kolmosluokkalaisia Viitojan ja Herman Ojalan koulussa. Sykäräisissä ja Kleemolassa ei ollut yhtään lasta.

– Olemme ottaneet sen linjan, että lapset saavat joka tapauksessa mennä omaan kouluunsa. Opettajathan ovat töissä, osa koululla, osa etäopetuksessa, sanoo Päiviö.

Hallitus muutti perjantaina linjaustaan niin, että kaikki 1.–3-luokkalaiset voivat saada lähiopetusta lähikoulussaan. Aluksi oikeus koski vain niitä lapsia, joiden vanhemmat työskentelevät kriittisillä aloilla.

Kunnat muistuttavat, että kouluun ei vieläkään ole pakko mennä, vaan hallituksen ensisijainen toive on, että koulua käydään etänä, jos se on mahdollista.

Lue tästä kaikki jutut koronan vaikutuksista Keski-Pohjanmaalla.

Pienten koululaisten lähiopetusohje muuttui - Kokkola ja Seinäjoki seuraavat oppilasmäärän muutosta

Vaasa toivoo lähiopetukseen palaavien ottavan eväät mukaan – etäopiskelu yhä ykköstoive