Levillä jo yli 500 peruutusta ensi viikolle, väkeä tulee kuitenkin vielä hiihtokeskuksiin

Pohjoisen pääteillä on ollut suksiboksiautoja silmämääräisten arvioiden mukaan melkein kuin tavanomaisena vaihtolauantaina.

koronavirus
Laskettelijat jonottavat hiihtohissiin Levin etelärinteellä.
Levillä hiihtokevään viimeisestä viikosta on tulossa ennakoitua selvästi hiljaisempiTapani Leisti / Yle

Liikennettä on ollut sekä etelään että pohjoiseen. Hiihtokeskuksissa ensi viikosta on kuitenkin tulossa selvästi hiljaisempi kuin ennakkovaraukset ovat antaneet odottaa.

Selvimmin tietoa löytyy Leviltä. Puhelimet alkoivat soida saman tien, kun tieto kevätsesongin ennenaikaisesta lopettamisesta tuli eilen perjantaina.

– Peruutuksia on tullut valtava määrä. Eilisen illan ja lauantain aamupäivän aikana tuli jo yli 500 peruutusta, kertoo Visit Levin vt. toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Saman tyyppistä viestiä tulee muistakin keskuksista, vaikka tarkempaa tietoa tulevan viikon majoitustilanteesta ei vielä pystytä kertomaan.

Rinteissä riittää kuitenkin vielä väkeä ainakin Rukalla.

– Näyttäisi tulevan lähes tulkoon normaali viikonvaihde. Hissikapasiteetista on tällä hetkellä käytössä semmoinen kolmasosa, mikä on tähän ajankohtaan aika tavanomaista, kertoo Rukakeskus oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Lauantaina päivällä näyttää muissa keskuksissa olevan hiljaisempaa. Odotusten mukaan liikenne rinteissä kuitenkin vilkastuu, kun uudet tulokkaat pääsevät majoittumaan ja lähtevät ulkoilemaan.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Lapissa: Ei uusia koronatapauksia Lapissa - Infektioylilääkäri: "Olemme koronattomassa vaiheessa", Lapin kauppakamari vaatii yrityksille tukia

Koronatilanne on pysynyt Pohjois-Pohjanmaalla rauhallisena

Marin: Hallitus on varautunut rajoittamaan liikkumista Uudeltamaalta muualle Suomeen

Metsähallitus toivoo vastuullisuutta keväthangilla retkeilijöiltä: Pitkiä maastoretkiä ei suositella, eikä makkaranpaistoa suurella joukolla

Rajan yli yritetään muualta kuin rajanylityspaikalta – Rajavartiolaitos on saanut Tornion ja Perämeren alueelle lisää resursseja

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus