THL:n johtaja kysyi Twitterissä sovellusta, jossa suomalaiset voisivat ilmoittaa oireistaan –  "Toistakymmentä tällaista on jo tekeillä"

Ajatuksena on, että sovellus tuottaisi nopeasti vilkaistavan kuvan siitä, onko jollakin alueella erityisen paljon oireilevia.

koronavirus
Mika Salminen
THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen haluaa uuden mobiilisovelluksen avuksi kamppailussa koronavirusta vastaan.Tiina Jutila / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen haluaa uuden mobiilisovelluksen avuksi kamppailussa koronavirusta vastaan.

Salminen kysyi lauantaina Twitterissä, kuka tekisi sovelluksen, jonka kautta suomalaiset voisivat ilmoittaa reaaliaikaisesti hengitystieoireistaan ja jossa sijainti tallentuisi Suomen kartalle.

Pyyntö aiheutti heti vastaustulvan, terveysturvallisuusjohtaja tviittasi myöhemmin lauantaina.

– Tähän on tullut valtavasti vastauksia ja hyviä vinkkejä. On myös selvinnyt, että ainakin toistakymmentä tällaista on jo tekeillä tai jopa valmiina. Yritämme olla yhteydessä, Salminen kirjoitti.

Hänen mukaansa ajatuksena on, että sovellus tuottaisi nopeasti vilkaistavan kuvan siitä, onko jollakin alueella erityisen paljon oireilevia.

– Samalla saataisiin trendidataa nopeasti.

Salmisen mukaan tällaiselle sovellukselle olisi yhteiskunnallinen tilaus ja THL voisi auttaa sovelluksen sisällön kanssa.

– Tämä pitää toki tehdä siten, ettei henkilöllisyys paljastu eikä paikkaa rekisteröidä liian tarkkaan, Salminen lisäsi.

Lue aiheesta lisää:

Ensimmäinen ihminen on kuollut Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin – THL:n pääjohtaja: "Varmasti pysäyttää"

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Kriisin työllisyysvaikutuksista saadaan tänään tuoreet luvut, Espanjassa vietetään suruaikaa, Saksassa jatketaan kokoontumisrajoituksia kesäkuun lopulle

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus