Murtoja Lappeenrannassa – poliisi pyytää havaintoja pitkäkyntisistä

Kaksi ravintolaa ja liikenhuoneisto ovat joutuneet murron ja ilkivallan kohteeksi.

murto
Linnoituksen krouvi
Linnoituksen krouvissakin on käyty luvattomilla puuhilla. Petri Kivimäki/Yle

Pitkäkyntiset ovat viime päivien aikana olleet liikkeellä erityisesti Lappeenrannassa.

19.–20.3.2020 eli viime torstain tai perjantain aikana murtautuja tai murtautujat olivat olleet liikkeellä Lappeenrannan Linnoituksessa, jossa oli tunkeuduttu Vesiportinkujalla sijaitsevaan Linnoituksen krouvi -ravintolaan. Poliisin saapuessa paikalle tekijä tai tekijät olivat jo ehtineet poistua paikalta.

Poliisilla ei vielä ole tarkkaa tietoa, mitä ravintolasta mahdollisesti on anastettu.

Lauantaina 21.2.2020 murtautujat olivat liikkeellä Lappeenrannassa raviradan vierestä menevän Salpausselänkadun tuntumassa. Kadun varrella olevaan liikekiinteistöön oli menty perjantain ja lauantaina välisenä yönä jonkin verran puolenyön jälkeen.

Tekijä oli kerännyt kasan omaisuutta kulkemalleen reitille. Paikalle saapunut ulkopuolinen henkilö oli huomannut murtautujan puuhat, jolloin murtautuja oli poistunut paikalta läheiseen metsikköön. Anastamaansa omaisuutta hän ei ollut saanut mukaansa.

Paikalta poistunut henkilö oli hoikka ja pituudeltaan noin 180 cm. Hänellä oli ollut yllään tummat vaatteet.

Lauantai-iltana 21.3.2020 ennen puoltayötä hätäkeskus sai ilmoituksen ikkunan rikkomisesta Lappeenrannassa Kesämäessä Kapteeninkadulla, jossa sijaitsevan lounasravintolan terassin ikkuna oli rikottu. Tekijä tai tekijät olivat poistuneet paikalta. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona.

Tapausten silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen rikostorjunta.etela-karjala@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai arkisin kello 9–15 puhelinnumeroon 0295 414 600.

Rattijuoppo Helsingintiellä

Sunnuntaina 22.3.2020 puolenyön jälkeen poliisi sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta Lappeenrannassa. Poliisi havaitsi ilmoitetun henkilöauton Helsingintiellä ja kääntyi ajoneuvon perään.

Poliisi tavoitti henkilöauton kaupungin keskustasta Mutkakadulta. Kuljettaja puhalsi 1,87 promillea eli törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Kuljettajana ollutta nuorta miestä poliisi epäilee törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Henkilövahingoilta tapauksessa vältyttiin, vaikka kuljettaja olikin Mutkakadulla menettänyt ajoneuvonsa hallinnan.