1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Tietoja koronaviruksesta Varsinais-Suomessa: Turkulaisravintola ottaa koronapassin käyttöön vasta lauantaina illalla

Tästä artikkelista löydät tuoreet maakunnan koronauutiset.

Tätä artikkelia päivitetään jatkuvasti. Kuva: Arash Matin / Yle

Tartuntatilanne tällä hetkellä:

Alueelliset suositukset ja rajoitukset:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

15.10. klo 17.41 Turkulaisessa yökerhossa koronapassi otetaan käyttöön lauantai-iltana – "Haluamme hoitaa asian hätiköimättä"

Baarit, yökerhot ja ravintolat voivat itse päättää, ottavatko ne passin käyttöön. Tarkastamalla asiakkaidensa koronapassin ravintoloiden ei tarvitse noudattaa alueen koronarajoituksia. Tällä hetkellä rajoituksia on Varsinais-Suomen lisäksi viidellä alueella.

15.10. klo 13.21 Ensimmäisiä rokotuksia otettu Turussa tällä viikolla hieman viime viikkoja enemmän

Ensimmäisten koronarokotusten ottamisen tahti on hieman kiihtynyt Turussa. Kuluneen viikon aikana rokotusaikoja on varattu jonkin verran aiempia viikkoja enemmän.

Nyt myös vanhemmat rokottamattomat ovat alkaneet ottaa rokotteita.

13.10. klo 15.36 Kaarina aloittaa avin määräämät pakolliset terveystarkastukset Piikkiö Worksissa vielä loppuviikosta

Kaarinan kaupunki aloittaa pakolliset terveystarkastukset Meyer Turun telakan alihankintayritys Piikkiö Worksisssa vielä loppuviikon aikana. Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) antoi tartuntalain mukaisen määräyksen Turun telakan Turussa ja Kaarinassa sijaitsevien työmaiden terveystarkastuksista tiistaina.

12.10 klo 16.05 Lounais-Suomen avi määräsi pakolliset terveystarkastukset Turun telakan työmaille

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) velvoittaa tartuntatautilain pykälien 15 ja 16 nojalla Turun kaupungin ja Kaarinan kaupungin järjestämään terveystarkastukset Meyer Turku Oy:n, sen tytäryhtiöiden ja sen alihankkijoiden laivanrakennustelakan työmaihin kuuluvilla työpaikoilla.

Määräys astuu voimaan 13. lokakuuta ja se on voimassa toukokuun alkuun 2022.

12.10 klo 15.35 TYKSissä on hoidossa ennätysmäärä koronapotilaita – teholla olevista suurin osa rokottamattomia

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä pitää koronatartuntatilannetta hyvin huolestuttavana. Sairaala- ja tehohoidon potilasmäärä on noussut kriittiselle tasolle, kertoo sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Koronavirusta sairastavia potilaita on ollut Turun yliopistollisen keskussairaalan tehohoidossa alkuviikosta ennätysmäärä: seitsemän potilasta. Nyt määrä on laskenut teho-osastolla kuuteen, jonka lisäksi vuodeosastoilla hoidetaan kahdeksan koronatautia sairastavaa potilasta.

Jos potilasmäärä kasvaa, uhkaa se siirtää vaativia tehohoitoa edellyttäviä leikkauksia.

– Jos eristyshoitoa vaativien koronapotilaiden määrä kasvaa yli kahdeksaan, joudumme rajoittamaan esimerkiksi sydän-, syöpä- ja neurokirurgisten potilaiden leikkauksia. Meillä on oltava leikkausten jälkeen teho-osastolla tilaa näille potilaille, lisäksi tarvitsemme tilaa äkillisesti vakavasti sairastuneille ja esimerkiksi monivammapotilaille, sairaalajohtaja Petri Virolainen kuvaa tiedotteessa.

12.10 klo 7.12 Koronarajoitukset kiristyvät Lounais-Suomessa – aluksi pakolliset koronatestit telakoille, Avi odottaa koronapassia ennen muita rajoituksia

Lounais-Suomen aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten kiristämistä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Aluehallintoviraston johtaja Heikki Mäki vahvistaa Ylelle, että ensi vaiheessa rajoitusten kiristäminen tarkoittaisi koronatestejä Turun ja Rauman telakoille.

Aluehallintovirasto odottaa koronapassin etenemistä eduskunnassa, jotta muista rajoituksista voidaan päättää. Varsinais-Suomessa kasvanut tehohoidon tarve huolettaa viranomaisia.

7.10. klo 9.48 TYKSissä koronapotilaiden määrä kasvaa

Turun yliopistollisen keskussairaalan koronaan sairastuneiden potilaiden määrä on kasvanut viime aikoina.

Määrä on kasvanut kuukauden takaiseen verrattuna selkeästi. Tyksissä on hoidossa keskiviikon tietojen mukaan tällä hetkellä 17 potilasta koronan takia ja heistä neljä on tehohoidossa. Alkuviikosta hoidossa oli 14 potilasta.

6.10. klo 9.49 Turun koronarokotukset etenevät madellen

Turun koronatartuntojen määrä on kasvussa. Taudin ilmaantuvuusluku noin 230 sataatuhatta asukasta kohti ja luku on kasvanut tasaisesti.

Tehdyistä koronatesteistä jopa 10 prosenttia on positiivisia. Testien kokonaismäärä on laskenut, kun kahdesti rokotettujen ei tarvitse hakeutua testiin.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 75 prosenttia turkulaisista. Määrä on kasvanut kahden viikon takaisesta vain noin prosentilla.

Toisen rokotteen on saanut 60 prosenttia turkulaisista.

5.10. klo 14.57 Varsinais-Suomen koronatilanne kääntyi jälleen huonompaan

Varsinais-Suomen koronatilanne on taas vaikeutumassa.

Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on kääntynyt jälleen nousuun. Nyt tuorein ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on 145,8, vielä viikko sitten luku oli 126,6.

Sairaanhoitopiirin mukaan Turun yliopistolliseen keskussairaalaan tuodaan uusia potilaita hoitoon jatkuvasti. Tällä hetkellä hoidossa on 14 potilasta, joista alle viisi on tehohoidossa. VSSHP korostaa, että vaikka sairaalaan joutuu potilaita, niin vuodeosastohoitojaksot ovat yleensä lyhyitä. Sen sijaan tehohoitojaksot ovat pidempiä.

Samalla positiivisten testien osuus on noussut ja on jo yli seitsemän prosenttia.

4.10. klo 10.46 John Malkovichin Turun vierailu siirtyy ensi vuoteen

Turun musiikkijuhlien ohjelmistoon 21. marraskuuta suunniteltu näyttelijä John Malkovichin tähdittämä spektaakkeli Just call me God – A Dictator`s Final Speech joudutaan perumaan tältä vuodelta.

Vierailu siirtyy ensi vuoden musiikkijuhlille 6. elokuuta 2022. Malkovichin uusi teos on nimeltään The Infernal Comedy: Confessions of a serial killer.

1.10. klo 11.54 Turun yliopisto lieventää koronarajoituksia – yli 50 henkilön kokoontumisrajoitus poistuu

Turun yliopisto lieventää koronarajoituksiaan tästä päivästä alkaen.

Henkilömääräisistä rajoituksista esimerkiksi luentosaleissa luovutaan. Tähän mennessä yksittäisessä tilassa on saanut olla enintään 50 henkilöä.

Yliopistolla on voimassa etätyösuositus, joka pysyy voimassa 24. lokakuuta asti. Suositus ei kuitenkaan tästä päivästä alkaen koske henkilökuntaa. 25. lokakuuta. Myös opiskelijoiden etätyösuositus poistuu.

30.9. klo 16.08 Ravintolarajoitukset höllenevät Varsinais-Suomessa perjantaina

Ravintolarajoitukset muuttuvat Varsinais-Suomessa perjantaina. Anniskelu päättyy kello 24 ja ravintolat voivat olla auki kello yhteen.

Lisäksi poistuu tanssi- ja karaokekielto.

28.9. klo 14.21 Etätyösuositus loppuu Varsinais-Suomessa torstaina - koronatartuntojen määrä laskee hitaasti

Koronan tapausmäärät laskevat Varsinais-Suomessa poikkeuksellisen hitaasti.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 126,6. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 133. Positiivisten testien osuus on noussut ja on nyt melkein kuusi prosenttia.

Etätyösuositus loppuu Varsinais-Suomessa kaksi viikkoa ennen kansallista linjausta, eli 30. syyskuuta.

27.9. klo 12.37 Koronarajoituksia uhmanneen turkulaisravintolan tapaus syyteharkintaan

Turkulaisen ravintolan koronarajoituksien rikkominen siirtyy tänään syyteharkintaan, vahvistaa Lounais-Suomen poliisi.

Turkulaisravintolaa epäillään terveydensuojelurikkomuksesta tapauksessa, jossa se jätti noudattamatta syyskuun alussa korona-ajan ravintolarajoituksia. Ravintola kertoi rajoituksien rikkomisesta etukäteen sosiaalisessa mediassa.

Terveydensuojelurikkomuksesta voidaan määrätä sakkorangaistus.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt ravintolan toimintakieltoon kolmas lokakuuta asti.

24.9. klo 15.47 Turku taklaa terveyskeskusruuhkia toimenpidesuunnitelmalla

Turku yrittää korjata terveysasemien tukkeutunutta tilannetta useilla eri toimenpiteillä.

Koronapandemia on ruuhkauttanut tavalliset terveysasemat pahoin ja tilanne on jatkunut jo kuukausien ajan. Yhteydensaanti omaan terveysasemaan ja hoitoonpääsy eivät ole toteutuneet terveydenhuoltolain mukaisesti.

Turku on tehnyt toimenpidesuunnitelman, jolla saisi tilannetta parannettua. Turun sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee toimenpidesuunnitelmaa ensi keskiviikkona kokouksessaan.

24.9. klo 15.11. Operaatio Ruokakassi peruu joulujuhlansa koronan takia

Turkulainen hyväntekeväisyysjärjestö Operaatio Ruokakassi peruu toistamiseen joulujuhlansa.

Operaatio Ruokakassin hallitus päätti aikaisemmin tällä viikolla perua itsenäisyyspäivän ja Logomon joulujuhlan. Yhdistys ei halua omien sanojensa mukaan ottaa riskiä mahdollisilla koronatartunoilla, kun asiakaskunnassa on paljon riskiryhmään kuuluvia. Yhdistys kertoo asiasta Facebookissa.

Tapahtumat ovat keränneet paljon yleisöä. Ennen koronaa Turun Logomolla järjestettyyn jouluateriaan on osallistunut perinteisesti yli tuhat vähävaraista.

Lue tästä Varsinais-Suomen koronapäivitykset 30.6.–24.9.2021

Lue tästä Varsinais-Suomen koronapäivitykset 22.4.–30.6.2021

Lue tästä Varsinais-Suomen koronapäivitykset 8.2.–21.4.2021

Lue tästä Varsinais-Suomen koronapäivitykset 18.5.2020–5.2.2021

Lue tästä Varsinais-Suomen koronapäivitykset 16.3.–15.5.