1. yle.fi
 2. Uutiset

Tietoja koronaviruksesta Varsinais-Suomessa: Ely-keskus muistuttaa maskin käytöstä yhteysaluksilla, Tarvasjoella päiväkodissa koronatartunta

Tästä artikkelista löydät tuoreet maakunnan koronauutiset.

koronavirus
Lapset ottavat saippuaa käsiinsä.
Petri Aaltonen / Yle

Tartuntatilanne tällä hetkellä:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin suositus kasvomaskien käytöstä 8.10.2020 alkaen noudattaa THL:n kiihtymisvaiheen suositusta (siirryt toiseen palveluun):

 • Koko maakunnassa suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.
 • Kasvomaskisuositus koskee julkisia sisätiloja, kuten kauppoja, kirjastoja ja ja vastaavia tiloja.
 • Erityisesti anniskeluravintoloissa sekä sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski.
 • Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin korona-sivu ja alueelliset suositukset (siirryt toiseen palveluun)

 • Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia suositetaan järjestettäväksi sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa vain, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.
 • Yli 20 hengen suuruisia yksityistilaisuuksia ei tulisi järjestää sisätiloissa.
 • Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa siirrytään etäopetukseen kahdeksi viikoksi viimeistään maanantaista 9.11. alkaen. Opintoihin liittyvät harjoittelut voidaan toteuttaa suunnitellusti, kun turvallisista etäisyyksistä huolehditaan. Suositus etäopetuksesta ei koske tässä vaiheessa lukioita.
 • Myös etätyösuositus on voimassa Varsinais-Suomessa valtioneuvoston päätöksen (siirryt toiseen palveluun) mukaisesti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

23.11. klo 13:37 Turkulaiskouluissa tartuntoja, oppilaita on siirtynyt etäopetukseen

Turkulaisissa Cygnaeuksen koulussa ja S:t Olofsskolanissa on todettu koronavirustartunta sekä useita altistumisia, minkä vuoksi oppilaat ovat siirtyneet maanantaina etäopetukseen, kertoo Turun kaupunki.

Yhteensä etäopetukseen siirtyi molemmista kouluista noin 70 oppilasta.

Myös Luostarivuoren Lyseon lukion kaikki opiskelijat ovat siirtyneet etäopetukseen tämän viikon maanantaiksi ja tiistaiksi.

23.11. klo 9:57 Tarvasjoella päiväkodissa koronatartunta

Lietolaisessa Poutapilven päiväkodissa Tarvasjoella on todettu koronatartunta.

Ykköryhmässä olleet lapset ja henkilökunta altistuivat tartunnalle 18.–19. marraskuuta.

Perheet ja työntekijät on tavoitettu viikonlopun aikana ja päiväkodin kokonaistilanne on kartoitettu

20.11. klo 14.10 Kasvomaskin käyttösuositus laajenee Turun yläkouluihin

Turun kaupungin sivistystoimiala laajentaa kasvomaskin käyttösuositusta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Ensi maanantaista alkaen maskia tulisi käyttää yläkoulujen 7.–9. -luokkalaisten valinnaisaineiden tunneilla.

20.11. klo 13:51 Ely-keskus muistuttaa maskien käytöstä yhteysaluksilla

Varsinais-Suomen ely-keskus muistuttaa yhteysaluksia käyttäviä kasvomaskin käytöstä. Yhteysalusliikenteessä matkat ovat yleensä pitkiä ja matkustajat jakavat yhteisen matkustamon.

– Kasvomaskien käyttö ei kuitenkaan ole ollut yhteysaluksilla kovin yleistä, kertoo ely-keskus tiedotteessaan.

Varsinais-Suomessa on voimassa THL:n suositus käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa ei ole mahdollisuutta pitää riittäviä turvavälejä.

20.11. klo 12:45 Turku keskeyttää messukeskuksen influenssarokotukset rokotepulan takia

Turun messukeskuksessa parhaillaan käynnissä olevat influenssarokotukset joudutaan keskeyttämään, koska rokotteet ovat loppumassa koko Suomesta.

Rokotuksia voidaan antaa messukeskuksessa vielä ensi viikon ajan eli torstaihin 26. marraskuuta saakka.

Influenssarokotteita yritetään vielä saada käyttöön, jotta erityisen korkeaan riskiryhmään kuuluvat voitaisiin rokottaa joulukuussa terveysasemalla ajanvarauksella.

19.11. klo 16:55 Salon ekovoimalaitoksen työmaalla koronatartunta

Lounavoiman ekovoimalaitoksen työmaalla Salossa työskennelleellä henkilöllä on tällä viikolla todettu koronavirustartunta.

Työntekijä on viimeksi työskennellyt Lounavoiman työmaalla viime viikolla, jolloin hän oli oireeton, kertoo yritys tiedotteessaan.

Tartuntaketjujen selvitys on alkanut. Tartunnalle altistuneet määrätään karanteeniin.

19.11. klo 12.15 Aluehallintovirasto pitää Varsinais-Suomen kokoontumisrajoitukset nykyisellään – turvavälit voitava pitää yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että koronarajoitukset eivät muutu Varsinais-Suomessa nykyisistä voimassa olevista rajoituksista.

Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia saa järjestää sisä- ja ulkotiloissa, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan 1-2 metrin turvavälin pitämisen. Tapahtuman järjestäjä vastaa turvavälien toteutumisesta ja käsihygienian varmistamisesta.

17.11. klo 16.49 Varsinais-Suomen pandemiaryhmä varoittaa sisätilojen joukkokokoontumisista – virtuaaliset pikkujoulut turvallisin vaihtoehto

Varsinais-Suomen koronavirusryhmä suosittelee pikkujoulujen viettämistä virtuaalisesti. Ryhmä korostaa tiedotteessaan voimassa olevaa suositusta siitä, että yli 20 henkilön tapaamisia ei tulisi järjestää.

Erityisesti pitäisi välttää sisätiloissa järjestettäviä tapahtumia.

17.11. klo 9.53 Joulurauha julistetaan ilman yleisöä – kaupunginjohtaja Arve: "Perinne ei katkea, mutta Turku järjestää tilaisuuden vastuullisesti"

Joulurauhan julistus järjestetään poikkeusjärjestelyin koronaepidemian johdosta.

Asiasta kertoi Turun kaupunginjohtaja Minna Arve tiistaiaamuna.

– Perinne ei katkea tänäkään vuonna, mutta me tulemme järjestämään sen vastuullisesti. Kun Turun historiaa kirjoitetaan vuosikymmenten jälkeen tästä ajasta, tullaan sanomaan, että koronan takia Turku järjesti joulurauhan poikkeuksellisesti, mutta vastuullisesti kantaen huolta turkulaisista, totesi Arve.

Yleisöä Vanhalle Suurtorille ei päästetä. Alue tullaan aitaamaan, ja ihmiset voivat seurata julistusta kotisohviltaan. Yle välittää tilaisuuden televisiossa, radiossa ja verkossa.

12.11. klo 16.00 Koronarokotusten pikaiseen aloittamiseen hyvä valmius Varsinais-Suomessa – joulun kohtalo on kuitenkin omissa käsissämme

Varsinais-Suomessa on valmius aloittaa koronarokotukset heti, kun rokotetta on saatavilla.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä arvioi tämän tapahtuvan vuodenvaihteen tienoilla. Rokotusjärjestyksestä hän ei vielä halua sanoa mitään varmaa, vaan odottaa valtakunnallisia linjauksia.

Epidemiatilanne etenkin Turussa ja lähikunnissa on kehittynyt selkeästi huonompaan suuntaan viime viikkoina. Kohonneista tartuntaluvuista huolimatta sairaalahoidon tarve on kuitenkin ollut vielä vähäinen tartuntojen levitessä nuorissa ikäryhmissä. COVID-19-taudin ei haluta leviävän suuremmassa vaarassa oleviin iäkkäisiin ihmisiin tai muihin riskiryhmiin.

– Uhkakuva on, että joudutaan antamaan tiukempia ohjeita siitä, etteivät eri sukupolvet pystyisi joulua keskenään viettämään, varoittaa Mikko Pietilä.

11.11. klo 16.21 Turun koronavirustilanne on vakava – viimeisen vajaan viikon aikana kaupungissa on todettu runsas sata uutta tartuntaa

Koronatilanne on huonontunut Turussa kuluneen viikon aikana. Karanteenissa on marraskuun aikana ollut noin tuhat turkulaista. Tartuntoja ja altistumisia on runsaasti erityisesti kouluissa.

11.11. klo 13.08 Uniapnea voi olla koronainfektion pahenemisen riskitekijä

Uniapnea näyttäisi lisäävän riskiä joutua koronatartunnan takia sairaalahoitoon. Havainto nousi esiin Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Turun yliopiston tutkimuksessa pandemian ensimmäisen aallon potilaista.

29 prosentilla keväällä sairaalahoitoon otetuista oli jo aiemmin tehty uniapneadiagnoosi. Luku on merkittävä, sillä varsinaissuomalaisesta väestöstä uniapnean takia hoidossa olevien osuus on 3,1 prosenttia.

Heidän suurta osuuttaan sairaalahoitoon joutuneista ei näyttäisi selittävän pelkästään uniapneapotilailla usein esiintyvä ylipaino, jonka on havaittu olevan yksi koronainfektion riskitekijöistä.

Kyseessä on ensimmäinen tutkimus, jossa epäily uniapneasta vakavan COVID-19-tautimuodon riskitekijänä korostuu.

10.11. Koronapandemia leviää Varsinais-Suomessa huolestuttavaa vauhtia

Varsinais-Suomi on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyy leviämisvaihetta.

9.11. Turun Rieskalähteen koulussa uusia koronatartuntoja

Turun Rieskalähteen koulussa on todettu uusia koronavirustartuntoja. Sunnuntaihin mennessä tartuntoja oli todettu seitsemän.

7.11. klo 15.50 Folkhälsanin päiväkoti Bantiksessa Paraisilla koronavirustartunta

Paraislaisessa päiväkoti Bantiksessa on todettu koronavirustartunta. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

6.11. klo 14.47 Turun vanhuspalveluissa koronavirustartuntoja – Skopjen-lennot jäävät tauolle

Turun vanhusten asumispalveluiden Mäntykoti Yli-Maarian yhdessä yksikössä on todettu kahdella henkilöllä koronavirustartunta.

6.11. klo 10.12 Salon Moision koulussa koronavirustartunta

Salon Moision koulussa on asetettu yksi luokka karanteeniin koronavirukselle altistumisen johdosta. Koulussa on todettu yksi tartuntatapaus.

5.11. klo 13:22 Turun telakalla uusia tartuntoja

Meyerin Turun telakalla on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Todetut tartunnat eivät liity viime viikolla todettuun tartuntaryppääseen, vaan ovat uusia tartuntoja.

Nyt sairastuneet ja altistuneet lähikontaktit on asetettu karanteeniin.

Viime viikolla kerroimme, että telakalla todettiin yhdeksän alihankkijoiden työntekijän sairastuneen koronavirukseen neljässä tartuntaketjussa.

4.11. klo 16:26 Toisen asteen oppilaitoksia etäopetukseen

Useampi ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos Varsinais-Suomessa siirtää opiskelijoita kokonaan tai osittain etäopetukseen.

Päätöksen kokonaan etäopetukseen siirrosta ovat tehneet Turun aikuiskoulutuskeskus ja Turun ammatti-instituutti.

Winnova aloittaa hybridimallin Laitilassa, Raisiossa ja Uudessakaupungissa. Opiskelijat ovat vuorotellen etä- ja lähiopetuksessä.

Novidan ammattiopistossa etäopetukseen siirtyy teoriaopetukseen Loimaalla, Liedossa ja Uudessakaupungissa.

Salon ammatillisessa oppilaitoksessa jatkuu lähiopiskelu, mutta opiskelijoille tulee maskipakko.

4.11. klo 12:40 Turun Aikuiskoulutuskeskus siirtyy etäopetukseen

Turun aikuiskoulutuskeskus siirtyy loppuviikon aikana etäopetukseen. Rehtori-toimitusjohtaja Tommi Forssin mukaan tavoitteena on, että maanantaina 9.11. lähiopetuksessa ei enää olisi opiskelijoita.

Etäopetus kestää nykyisen suunnitelman mukaan viranomaisten suositteleman kahden viikon ajan, mutta koronatilanteesta riippuen sitä voidaan jatkaa pidempään.

Etäopetus koskee noin 400–500 opiskelijaa, sillä suurin osa AKK:n opiskelijoista on erilaisissa työssäoppimiskoulutuksissa yrityksissä.

4.11. klo 12.06 Skopjen-lennolta ja satamasta löytyi muutama koronavirustartunta Turussa

Turku on jatkanut yhteistyökumppaniensa kanssa koronavirustestauksia lentoasemalla ja satamassa.

Pohjois-Makedonian Skopjesta perjantaina 23. lokakuuta saapuneelta lennolta löytyi kaksi koronaviruspositiivista henkilöä.

4.11. klo 11:19 Turkulaiskorkeakoulujen opiskelijoilla parikymmentä koronatartuntaa

Turun korkeakoulujen opiskelijoilla on todettu parikymmentä koronatartuntaa.

Sairastuneiden tai altistuneiden joukossa on Turun yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin opiskelijoita.

Kaikki asuvat Turussa.

3.11. klo 17:52 Salolaisessa kahvilassa korona-altistuminen

Salon keskustassa Helsingintiellä sijaitsevassa Kuiron kahvilassa on ollut asiakkaana henkilö, jolla on todettu koronatarunta, kertoi Salon kaupunki tiistaina.

Henkilö oli oleskelllut kahvilassa tiistaina 27. lokakuuta kello 17–18 välisenä aikana ja torstaina 29. lokakuuta kello 16–17 välisenä aikana.

3.11. klo 16:18 Liedossa koronatartunnat Jokilaakson koulussa ja Lieto-opistossa

Liedon Jokilaakson koulussa on todettu koronatartunta. Myös Lieto-opiston lasten teatteriryhmässä on tartunta, tiedotti kunta tiistaina.

Kunta käy parhaillaan läpi altistuneita. Terveyskeskus ottaa heihin yhteyttä.

Yksi Jokilaakson koulun luokista on asetettu karanteeniin. Koulu on yhteydessä oppilaiden koteihin Wilman välityksellä etäopetuksen aloittamisesta.

3.11. klo 14.36 Varsinais-Suomen toisen asteen ammatillisiin oppilaitoksiin etäopetussuositus

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä on antanut uusia suosituksia kiihtyvän koronavirustilanteen hillitsemiseksi. Ryhmä suosittaa toisen asteen ammatillisten oppilaitosten siirtymistä etäopetukseen.

3.11. klo 13:46 Salon Uskelan koulun 4.–6.-luokkalaiset etäopetukseen

Salon Uskelan koulun 4.–6.-luokkalaiset siirtyvät tartuntatautilääkärin suosituksesta etäopetukseen, kertoo Salon kaupunki.

Koulussa on todettu kaksi koronatartuntaa. Oppilaita ja koulun henkilökuntaa on altistunut ja osa oppilaista on ollut karanteenissa jo aiemmin.

Luokat siirtyvät etäopetukseen keskiviikkona 4. marraskuuta. Kouluun palataan 16. marraskuuta.

2.11. klo 13:27 Turun Mäntymäen hammashoitolan aikoja perutaan korona-altistumisen takia

Turun kaupungin suun terveydenhuollon keskushammashoitolan yksikössä Mäntymäessä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Turun kaupunki.

Noin 27 henkilökuntaan kuuluvan arvioidaan altistuneen lokakuun lopussa.

Potilaita ei ole altistunut, sillä hammashoitolan hoitohenkilökunta on käyttänyt ohjeistusten mukaisia suojaimia eli tavanomaisten suojaimien lisäksi myös lisäsuojaimia ja noudattanut tehostettuja hygieniatoimia.

2.11. klo 10.30 Rieskalähteen ja Aunelan koulujen oppilaat etäopetukseen

Turun Rieskalähteen koulu siirtyy etäopetukseen tiistaista alkaen. Koulun yleisluokat ovat etäopetuksessa 13.11. asti. Pienluokat ja Valmo-luokka palaavat lähiopetukseen 9.11.

Viidellä Rieskalähteen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta.

Myös Aunelan koulun luoka 4-6 siirtyvät etäopetukseen. Jatkotilannetta arvioidaan Aunelan osalta 6.11.

2.11. klo 11:20 Koronatartunnat kiihtyvät Salossa

Koronatartuntamäärät ovat kasvussa Salossa.

Viime viikolla uusia tartuntoja oli 33, kun viikkoa aiemmin tartuntoja oli parikymmentä vähemmän.

Uusimmista tartunnan saaneista kaksi kolmasosaa oli jo karanteenissa altistumisen vuoksi. Altistuneita oli viime viikolla noin 170, edellisviikon lukema oli noin 90.

Muutamia salolaisia on sairaalahoidossa.

30.10. klo 10:58 Turku siirtää osan Varissuon ja Nummenpakan koulun oppilaista etäopetukseen

Turku ottaa kouluissaan käyttöön uusia toimia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Kaupunginhallitus päätti, että maanantaista alkaen Varissuon ja Nummenpakan kouluissa oppilaat neljännestä luokasta ylöspäin siirtyvät etäopetukseen kahden viikon ajaksi. Myös valtion omistamassa Normaalikoulussa ryhdytään vastaaviin toimiin maanantaista alkaen.

29.10. klo 15:16 Salo huolissaan koronatartuntamääristä

Salossa ollaan huolestuneista koronavirustilanteesta. Tällä viikolla Salon alueella on todettu 17 koronavirustartuntaa torstaihin mennessä. Altistuneita on tähän mennessä todettu 70.

Salon sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila pitää kasvavia tartuntalukuja huolestuttavina.

– Salo on koronan kiihtymisvaiheessa vielä, kuten maakunta yleisesti, mutta Salon osalta leviämisvaihe ei ole enää kaukana.

29.10. klo 11:00 Salon Tupurin koulussa ja Turussa Nummenpakan Halisten yksikössä koronatartunnat

Turun Nummenpakan Halisten yksikön koulu siirtyy loppuviikoksi etäopetukseen korona-altistusten vuoksi.

Halisten yksikössä osa lapsista ja työntekijöistä on altistunut koronavirukselle. Altistuneet on ohjattu karanteeniin ja koulun oppilaita ja heidän perheitään on tiedotettu asiasta.

Koulussa opetus toteutetaan ensi maanantaihin asti etäopetuksena.

Lisäksi Salossa Turpurin koulussa on todettu koronavirustartunta. Altistuneiden joukossa on oppilaita ja neljä henkilökunnan jäsentä.

Yksi luokka Tupurin koulussa on asetettu karanteniin. Muun koulun toiminta jatkuu normaalisti.

29.10. klo 5:51 Naantalin Suopellon koululaisia etäopetukseen altistumisen takia

Naantalin Suopellon koulussa on altistunut koronatartunnalle nelisenkymmentä ihmistä, kertoi Naantalin kaupunki keskiviikkoiltana.

Marraskun kuudenteen päivään saakka karanteeniin joutuneille oppilaille järjestetään etäopetusta. Muu koulun toiminta jatkuu normaalisti.

28.10. klo 8:42 Rieskalähteen ja Aunelan kouluissa Turussa koronatartunta

Rieskalähteen koulussa Turussa on todettu koronavirustartunta. Myös Aunelan koulussa on todettu tartunta.

Altistuneet on ohjattu karanteeniin.

Muut oppilaat ja henkilöstö voivat jatkaa koulutyötä normaalisti niin Rieskalähteen kuin Aunelan koulussa.

27.10. klo 16.47 Varsinais-Suomen koronaryhmä toivoo seurojen ideoivan lähikontakteja välttäviä harjoittelutapoja

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä ei antanut uusia suosituksia.

Se kiinnittää kuitenkin huomiota riittäviin 1-2 metrin turvaväleihin kaikissa tilanteissa. Erityisesti harrastustoiminnassa etäisyyden pitäminen olisi ensiarvoisen tärkeää.

26.10. Paraisten lukiossa ja Salon kaupungintalolla koronaa

Salon kaupungintalolla on tapahtunut mahdollinen korona-altistus, tiedottaa Salon kaupunki.

Kaupungin mukaan koronaan sairastunut henkilö oli viime tiistaina, 20.10., ollut Salon kaupungintalolla. Sen jälkeen henkilöllä todettiin koronavirustartunta 25.10., eli maanantaina.

Lisäksi Paraisten kaupunki tiedottaa, että Paraisten suomenkielisessä lukiossa on todettu yhdellä henkilöllä koronavirustartunta.

Parainen kertoo, että kaikkiin altistuneisiin ollaan yhteydessä ja heidät asetetaan karanteeniin.

23.10. klo 13.34 Avi päätti tiukentaa kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomessa

Kokoontumisrajoitukset tiukentuvat koko Varsinais-Suomen maakunnan alueella.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston mukaan tartuntatilanteen pahenemisen ennaltaehkäisemiseksi yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on nyt varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia.

Kokoontumisrajoitus tulee voimaan ensi maanantaina.

Jo aikaisemmin, 20.10.2020, alueellinen korona-ohjausryhmä oli suosittanut, että yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei tulisi järjestää.

23.10. klo 13.18 Salossa mahdollinen korona-altistus kahvila-ravintolassa

Salon kaupunki tiedottaa, että kaupungissa toimivassa kahvila-ravintola Kespan tiloissa on tapahtunut mahdollinen korona-altistus kahtena erillisenä päivänä.

Asiakas, jolla on myöhemmin todettu koronatartunta, on asioinut kahvila-ravintolassa sunnuntaina 18.10. ja tiistaina 20.10..

23.10. klo 12.43 Turun yliopisto jatkaa etäopetusta kevätlukukaudella

Turun yliopisto jatkaa etäopetusta ensi kevätlukukaudella.

Yliopisto perustelee etäopetuksen jatkumista turvallisuudella koronapandemian jatkuessa.

Turun yliopisto järjestää välttämättömät lähiopetukset kampusalueella. Näitä ovat muun muassa laboratorio- ja kenttäopetus, sekä eri tavoin toteutetut pienryhmäopetus- ja ohjaustilanteet.

Turun yliopisto päätti jo viime keväänä siirtyä etäopetukseen koronapandemian takia ja jatkoi etäopetusta nyt syyslukukaudella.

23.10. klo 12.30 Turun Normaalikoulun yläkoulussa altistumisia

Turun Normaalikoulun yläkoulussa on tiistaina 20.10. ollut henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet tiistain aikana.

21.10. klo 12:56 Salon sairaalan yhteispäivystyksessä mahdollinen korona-altistus

Salon sairaalan yhteispäivystyksen aulatiloissa on tapahtunut mahdollinen korona-altistus, tiedottaa Salon kaupunki.

Aulatiloissa oleskeli koronavirustartunnan saanut henkilö maanantaina 19. lokakuuta iltapäivällä kello 13–18 välisenä aikana. Hänellä todettiin tartunta päivystyskäynnin jälkeen.

Salon kaupungin tiedotteen mukaan tartunnan riski on pieni.

20.10. klo 15.35 Koronaryhmä katsoo, että yleisötilaisuuksia voi Varsinais-Suomessa jatkossakin järjestää, kunhan turvallisuusseikat pidetään kirkkaana mielessä

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä suosittaa, että yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa vain, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Suositus on voimassa toistaiseksi koko maakunnan alueella.

20.10 klo 12.52 Varsinais-Suomessa todettu neljä uutta tartuntaa

Varsinais-Suomessa todetut uudet tartunnat on todettu Turussa.

16.10 klo 11.16 Lähtömaassa tehty testi ei taannut virusvapautta Skopjen-koneessa tulleille

Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun viikko sitten tulleista positiivisen koronatestituloksen saaneista lentomatkustajista viidellä seitsemästä oli negatiivinen koronavirustesti tehtynä ennen lentoa.

13.10. klo 16:06 Skopjen koneessa runsaasti tartunnan saaneita

Pohjois-Makedonian Skopjesta perjantaina Turkuun tulleella lennolla on todettu seitsemän koronavirustartuntaa, tiedottaa Turun kaupunki.

Skopjesta saapui Turkuun lento yli kuukauden tauon jälkeen. Matkustajia oli yhteensä 49, joista 43 testattiin.

Kaikki matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin.

13.10. klo 16.05 Koronaryhmä antoi uuden kokoontumissuosituksen Varsinais-Suomeen – yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia syytä välttää

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä suosittaa, ettei sisätiloissa tule järjestää yli 20 henkilön suuruisia yksityistilaisuuksia. Syynä on koronapandemian kiihtyminen.

Koronavirustartunnat tulevat nyt omasta perhepiiristä, anniskelupaikoista sekä sisätiloissa järjestetyistä yksityistilaisuuksista.

9.10. klo 12:39 Turkuun tulossa Pohjois-Makedonian Skopjesta lento perjantaina

Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuu tänään lento Turkuun.

Tartuntatautiviranomaiset ovat matkustajia vastassa Turun lentoasemalla. Turun kaupunki tiedottaa lennolla olevien matkustajien koronavirustestien tuloksista ensi viikolla.

Lento on ensimmäinen kuuteen viikkoon, kun Traficom keskeytti lennot väliaikaisesti. Skopjesta tulee jatkossa lentoja Turkuun tämän hetken tietojen mukaan kerran viikossa.

7.10. klo 9:51 Turussa koronatestiin pääsee pian Omaolo-palvelun kautta

Turku haluaa nopeuttaa koronavirustesteihin pääsyä.

Turun kaupunki on yhdessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa avannut Omaolon koronavirustaudin oirearvioon sähköisen ajanvarauksen koronavirustestiin.

Jatkossa oirearvion tehnyt saa automaattisesti testiajan Omaolo-palvelusta.

Uudistuksen jälkeen sairaanhoitajien työaikaa vapautuu muuhun työhön.

7.10. klo 9:49 Koronavirustartunta todettu Normaalikoulussa ja Turun yliopistossa

Turun Varissuolla sijaitsevassa Normaalikoulussa olevalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Lisäksi tällä viikolla on tullut tietoon yksi tartunta Turun yliopistossa.

Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet Normaalikoulun alakoulussa viime viikolla torstaina perjantaina.

Karanteeni koskee vain pientä osaa alakoululaisia ja joitakin aikuisia. Karanteeniin jääville oppilaille järjestetään etäopetusta.

Turun normaalikoulu on Turun yliopiston ylläpitämä harjoittelukoulu.

6.10. klo 15:20 koronavirustartunnoissa siirrytty kiihtymisvaiheeseen

Varsinais-Suomi on siirtynyt koronavirustartunnoissa kiihtymisvaiheeseen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronaohjausryhmä antaa siksi uusia suosituksia maakuntaan.

Uuden suosituksen mukaan kasvomaskeja pitäisi käyttää maakunnan alueella kaikissa tilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei voi pitää. Kasvomaskisuositus koskee julkisia sisätiloja, sekä yleisötilaisuuksia. Lisäksi suositus koskee myös toisen asteen oppilaitoksia, lukioita ja korkeakouluja.

Koronapandemian tilanne vaihtelee edelleen suuresti eri kunnissa. Uusia tapauksia on tullut viikon sisällä 70, joista valtaosa Turussa. Kaikkiaan tartuntoja on todettu 622.

6.10. klo 10.07 Turun ammattikorkeakoulussa koronatartunta

Turun ammattikorkeakoulussa on todettu yksi koronavirustartunta.

Ammattikorkeakoulun mukaan Tartuntatautivalvonta on ollut yhteydessä altistuneisiin sekä antanut ohjeet karanteenista ja jatkotoimista.

– Muistutamme samalla jokaista omasta vastuustaan turvallisuudesta huolehtimisesta. Käsienpesu, käsidesin käyttö, yskimishygienia ja kasvomaskin käyttö on syytä ottaa vakavasti, Turun AMK kertoo tiedotteessa.

5.10. klo 15.08 Ammatti-instituutissa tartunta ja altistumisia

Turun ammatti-instituutissa Ruiskadun kampuksella on todettu lokakuun alussa koronavirustartunta.

Tartuntatautiviranomaiset ovat olleet yhteydessä altistuneisiin sekä antaneet ohjeet karanteenista ja jatkotoimista, kertoo Turun kaupunki.

Altistuneita on Ruiskadun kampuksella sekä Lemminkäisenkadun ja Aninkaisten koulutaloissa.

2.10. klo 14.40 VSSHP suosittaa kasvomaskeja Turkuun, Kaarinaan, Lietoon ja Raisioon

Koronavirustilanne on kiihtymässä maakunnassa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan Turku, Kaarina, Lieto ja Raisio ovat koronapandemian leviämisen kriteerien perusteella nyt epidemian kiihtymisvaiheessa.

Sairaanhoitopiiri suosittaa, että kasvomaskia käytetään tästä lähin kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

Suositus koskee Turkua ja sen kehyskuntia, Kaarinaa, Lietoa ja Raisiota.

Perjantaina päivitettyjen tilastojen mukaan Varsinais-Suomessa on perjantaina todettu 14 uutta koronatartuntaa. Kokonaistartuntamäärä maakunnassa on nyt 580 tartuntaa.

1.10. klo 16.15 Turun Puolalan yläkoulun oppilaat etäopetukseen koronavirustartunnan takia

Turun Puolalan yläkoulussa on todettu koronavirustartunta. Noin 40-50 oppilaan ja henkilökunnan jäsenen arvioidaan altistuneen. Altistumiset ovat tapahtuneet 28.-29. syyskuuta.

1.10. klo 12.30 Ohjausryhmä kokoontuu perjantaina

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri arvioi olevansa koronaepidemiatilanteessa niin sanotulla perustasolla.

Tämä käy ilmi THL:n ja STM:n ajankohtaiskatsauksen valtakunnallisesti kootuista tiedoista, jotka koskevat alueellisia torjuntatoimia koronavirusepidemian kiihtymisvaiheen varalta. Katsaus pidettiin torstaina.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vetämä alueellinen ohjausryhmä kokoontuu perjantaina keskustelemaan alueellisista suosituksista. Turun kaupunki kertoo tiedotteessaan, että koronatilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti.

Tänään tulleiden koronatartuntalukujen mukaan Varsinais-Suomessa on nyt 566 tartuntaa. Muutosta eiliseen on yhdeksän tapausta.

1.10. klo 12.28 Pohjois-Makedonian lennot jatkuvat ensi viikolla

Kohutut Skopjen lennot Pohjois-Makedoniasta Turkuun jatkuvat ensi viikolla.

Lentoyhtiö Wizz Airin lentokalenterissa on myynnissä Turun lento 9. lokakuuta, eli ensi perjantaina. Lennot keskeytettiin elokuussa runsaiden koronatartuntojen vuoksi. Tartuntoja todettiin loppukesällä yli 60 matkustajalla.

THL:n ohjeiden mukaan Pohjois-Makedoniasta Suomeen matkustaville on voimassa omaehtoinen karanteeni.

Turun kaupungin työryhmä harkitsee nyt, testataanko lennon matkustajia.

29.9. klo 13.31 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri pystynyt jäljittämään tartuntaketjuja

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo koronakatsauksessaan onnistuneensa tartuntaketjujen jäljityksessä hyvin. Tartuntaketjuista on pystytty selvittämään viime aikoina jopa 80 prosenttia.

Koronakatsauksen mukaan sairaanhoitopiirin alueella suurin osa sairastuneista on nuoria aikuisia. Viime viikon aikana on ilmoitettu 23 uudesta koronatartunnasta. Suurin osa tapauksista on ikäryhmässä 20–30-vuotiaat. Suuret joukkoaltistumiset liittyvät illanviettoihin ravintoloissa ja kodeissa pidettyihin juhliin. Tapauksista noin 20 prosenttia liittyy työ- tai vapaa-ajan matkailuun ulkomailla ja noin 16 prosenttia perheiden sisäisiin tartuntoihin.

29.9. klo 11.42 Turkulaisessa yökerhossa vierailleella asiakkaalla koronatartunta

Koronavirukseen sairastunut henkilö on mahdollisesti tartuttanut muita asiakkaita turkulaisen Studio-yökerhon tiloissa.

Altistumisia on tapahtunut perjantain ja lauantain välisenä yönä 18.-19. syyskuuta klo 23.30-04.00 sekä sunnuntaina 20. syyskuuta klo 01.00-04.30 välisenä aikana.

25.9. klo 15.14 Turun satamassa tehdään koronatestejä pistokokeilla

Turun kaupunki aikoo jatkossa testata Ruotsista tulevia risteilymatkailijoita pistokoeluontoisesti.

Ruotsista ei maanantaista lähtien voi matkustaa Suomeen lomamatkalle. Muissa syissä tuleva henkilö joutuu kahden viikon omaehtoiseen karanteeniin.

25.9. klo 14.51 Sairaanhoitopiiri ei anna Varsinais-Suomeen uutta maskisuositusta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei tiukenna nykyisiä koronaohjeistuksia, kuten maskisuosituksia. Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä katsoo, että epidemia ei ole maakunnassa kiihtymisvaiheessa.

25.9. klo 12.13 Turku odottaa alueellisen epidemiaryhmän linjauksia maskien käytön laajennustarpeesta

Turku ei tässä vaiheessa laajenna maskisuosituksiaan koronaviruksen johdosta. Kaupunginjohtaja Minna Arve korostaa, että kaupungin kanta on elokuusta lähtien ollut se, että maskia tulisi käyttää joukkoliikenteen lisäksi sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

25.9. klo 8.45 Sairaanhoitopiiri päättää, mitkä THL:n suosituksista otetaan käyttöön Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin asettama työryhmä arvioi, mitkä uusista koronatoimenpiteistä voitaisiin ottaa käyttöön Varsinais-Suomessa.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Mikko Pietilän mukaan epidemia on Varsinais-Suomessa kiihtyvässä vaihessa ja vaikka tilanne ei ole maan huonoimpia, tiettyjä suosituksia todennäköisesti otetaan käyttöön.

Sitä ennen kuntien tartuntatautiviranomaiset voivat ottaa suosituksia käyttöön kuntakohtaisesti.

23.9. klo 12.19 Turku järjestää yli 70-vuotiaille ilmaisia liikuntakursseja

Turun kaupunki alkaa järjestää yli 70-vuotiaille maksuttomia liikuntakursseja.

Kaupungin liikuntapaikoilla on huolestuneena havaittu, että ikääntyneet eivät liiku yhtä aktiivisesti kuin liikkuivat ennen koronasulkuja ja -rajoitteita, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Kurssit on tarkoitettu heille, jotka kokevat lihasvoiman ja tasapainon heikentyneen koronaepidemian liikkumisrajoitusten takia.

22.9. klo 12.34 TYKSin vierailukäytäntö muuttuu tiukemmaksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on päivittänyt sairaaloissa vierailujen ohjeistusta kasvavien koronatapausten takia. THL:n ohjeistuksen mukaan myös TYKS tiukentaa käytäntöjä.

Kesällä osassa sairaalaa höllennettiin rajoituksia, mutta nyt ne tiukentuvat. Vierailijoita saa nykyään olla kerrallaan yhdestä kolmeen. Vierailijoiden täytyy myös ilmoittautua etukäteen ja olla toki täysin terveitä.

22.9. klo 12.24 Lääketieteenopiskelijoita altistunut

Viime viikolla Varsinais-Suomessa ilmoitettiin 29 uudesta koronatartunnasta. Yhteensä tartuntoja on todettu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 521. THL:n tilastojen mukaan 531.

Tartunnoista viisi liittyi suoraan ulkomaan matkaan. Kuuden tartunnan alkuperä on vielä toistaiseksi tuntematon.

Opiskelijoiden tapahtumiin ja illanviettoihin liittyi sairaanhoitopiirin mukaan yhteensä 11 tapausta. Koronatartunnan saaneet ovat pääosin lääketieteen opiskelijoita tai lääkäreitä. Altistusten takia 500 lääketieteen kandidaattia ei osallistu opetukseen, joka edellyttää potilaskontakteja Turun yliopistollisessa sairaalassa.

Kahden viikon ilmaantuvuus per 100 000 asukasta Varsinais-Suomessa on 7,5. Koko maan ilmaantuvuus on 13,7.

18.9. klo 14.17 Salon sairaalan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle

Salon sairaalassa noin 30 sairaalan työntekijää on altistunut koronavirukselle tällä viikolla. Sairastunut henkilö on sairaalassa tutustumiskierroksella ollut opiskelija.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudesta vastaavan ylilääkärin Esa Rintalan mukaan tartunta kytkeytyy aikaisemmin julkisuudessa olleisiin opiskelijatapahtumissa todettuihin tartuntatapauksiin.

18.9. klo 14.15 Turku kyselee koronakuulumisia jatkossa myös lauantaisin

Turku soittaa jatkossa myös lauantaisin yli 70-vuotiaille kaupunkilaisille kysyäkseen korona-ajan kuulumisia, kertoo Turun kaupunki tiedotteessaan.

Kaupunki on heinäkuusta alkaen soittanut arkisin yli 70-vuotiaille kartoittaakseen poikkeusajan elämän sujumista.

Soiton saavat ne, jotka eivät ole hyvinvointitoimialan säännöllisen palvelun piirissä.

18.9. klo 9.50 Kaarinan pääterveysasemalla yhdellä koronatartunta

Kaarinan pääterveysaseman henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta.

Altistuneita on 19. Heidät on asetettu kahden viikon kotikaranteeniin.

Tartunnan alkuperä on tiedossa. Sairastunut on työskennellyt ainoastaan pääterveysasemalla.

17.9. klo 13.25 Uudenkaupungin Korihait ei saa käyttää samaan aikaan samaa tilaa oppilaiden kanssa

Miesten Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait kärsii harjoituspaikkojen puutteesta. Hailauma pääsee harjoittelemaan vain kerran päivässä Uudenkaupungin yhtenäiskoulun yhteydessä sijaitsevassa Pohitullin palloiluhallissa.

Korihait harjoittelee tällä hetkellä ainoastaan alkuillasta, koska koulupäivän aikana joukkueella ei ole asiaa Pohitullin halliin.

Kiellon takana olevan Uudenkaupungin yhtenäiskoulun rehtorin Jukka Silvolan mukaan päätöksen taustalla ovat tiukat koronasäännöt.

17.9. klo 9.48 Turun lääkiksessä neljä tartuntaa - kaikki opiskelijat etäopetukseen

Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa on todettu koronavirustartuntoja, joiden vuoksi opiskelijat on siirretty varotoimenpiteenä etäopetukseen. Etäopetus jatkuu näillä näkymin syyskuun loppuun saakka.

Etäopetus koskee sekä yleislääketieteen että hammaslääketieteen- ja biolääketieteen opiskelijoita.

15.9. klo 15.54 Gdanskista Turkuun saapuneelta lennolta löytyi yksi koronavirustartunta

Turun lentoasemalla on testattu toinen Puolan Gdanskista saapunut reittilento. Tuloksena oli yksi koronaviruspositiivinen matkustaja.

Kaupungin tiedotteen mukaan viime sunnuntain aamulennolla saapui kaikkiaan 89 matkustajaa, joista 80 testattiin.

11.9. klo 16.43 Turun sataman koronatesteissä yksi positiivinen näyte

Turun satamassa maanantaina ja tiistaina toteutetuissa terveysneuvontapisteen piloteissa Turkuun Ruotsista laivalle tulleista 44 matkustajasta 34:lle tehtiin koronavirustesti.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että testatuista matkustajista yhdellä todettiin koronavirustartunta.

11.9. klo 14.36 Turkulaisravintoloissa koronatartuntoja ja mahdollisia altistumisia

Viisi nuorta on sairastunut koronavirukseen oltuaan viime viikon torstaina 3. syyskuuta Heidi´s Bier Barissa Turussa.

Kaupunki pyytää tiedotteessaan kaikkia ravintolassa kyseisenä ajankohtana olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin lievissäkin oireissa.

11.9. klo 05.00 Turun normaalikoulun yläkoulussa koronatartunta – osa oppilaista etäopetukseen

Turun normaalikoulun yläkoulussa on todettu koronavirustartunta. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet yläkoulun tiloissa maanantaina 7.9.

10.9. klo 14.22 Varsinais-Suomessa korona on siirtynyt nuoriin ikäryhmiin

Tehohoitoa tarvitsevia koronaviruspotilaita on nyt vähemmän kuin epidemian ensimmäisessä aallossa.

Tämä saattaa johtua siitä, että koronavirukseen sairastuu aiempaa nuorempia ihmisiä.

Tapauksista suurin osa on ikäryhmässä 20-40-vuotiaat, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

8.9. klo 15.14 Åbo Akademi jatkaa etäopetusta vuoden loppuun

Åbo Akademin rehtori Moira von Wright on päättänyt, että opetus jatkuu Åbo Akademissa etänä myös syyslukukauden toisen jakson ajan lokakuun lopusta joulutaukoon saakka.

Myös ensimmäinen jakso opiskeltiin etänä.

Lähiopetusta järjestetään kursseilla, joissa edellytetään läsnäoloa.

7.9. klo 13.41 Gdanskin koneessa kahdella koronatartunta

Sunnuntaina 6.9. aamulla Gdanskista Turkuun saapuneella lennolla on todettu kaksi koronavirustartuntaa. Kaikki lennon 79 matkustajaa testattiin Turun lentoasemalla.

Sairastuneet eivät olleet Varsinais-Suomesta.

Matkustajat asetettiin omaehtoiseen karanteeniin. Puola kuuluu THL:n liikennevalomallin punaiseen kategoriaan

4.9. klo 13.15 Yli puoleen Turun kaupungin työpuhelimista ladattu Koronavilkku

1650 Turun kaupungin työntekijää on ladannut Koronavilkku-sovelluksen työpuhelimiinsa, kertoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Kaupungin työntekijöillä on yhteensä 3000 älypuhelinta, johon Koronavilkku on mahdollista asentaa.

Yhteiskäyttöpuhelimiin ei sovellusta ladata

3.9. klo 13.39 Koronatartuntojen jäljitys on onnistunut Varsinais-Suomessa

Koronatartuntojen jäljiltys on onnistunut hyvin Varsinais-Suomessa.

– Tartunnan lähde on selvillä lähes kaikista sairastuneista, sanoo Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

3.9. klo 11.21 Turun yliopisto jatkaa etänä vuoden loppuun

Turun yliopisto jatkaa etäopetuksessa loppuvuoden.

Alun perin etäopetusta piti järjestää ensimmäisen opetusperiodin ajan lokakuuhun saakka.

Nyt yliopiston rehtori Jukka Kola on linjannut, että etäopetusta jatketaan joulutaukoon asti.

2.9. klo 16.49 TYY peruu turkulaisopiskelijoiden massatapahtuman koronaviruksen takia

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on päättänyt perua suuren ulkoilmatapahtumansa. "232 päivää vappuun" -nimellä kulkeva piknikhenkinen kokoontuminen oli tarkoitus järjestää 10. syyskuuta. Tapahtuman tavoitteena oli auttaa opiskelijoita tutustumaan toisiinsa.

2.9. klo 7.50 IL: Turun ammattikorkeakoulu vaatii opiskelijoilta maskia

Turun ammattikorkeakoulu on antanut opettajille määräyksen, jonka mukaan opetustilanteisiin ei saa päästää opiskelijoita ilman maskia.

Päätöstä perustellaan ammattikorkeakoululailla. Laki velvoittaa takaamaan turvallisen opiskeluympäristön kaikille opiskelijoille.

Lisäksi työturvallisuuslaki vaatii järjestämään henkilökunnalle turvallisen työympäristön.

1.9. klo 16.03 Työoikeuden professori: työnantaja voi velvoittaa lataamaan Koronavilkun työpuhelimeen

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen on sitä mieltä, että työnantaja voi velvoittaa työntekijät käyttämään Koronavilkku-sovellusta työpaikalla. Koskisen mukaan tähän antaa oikeutuksen työturvallisuuslaki.

– Oma käsitykseni Koronavilkun käytöstä on se, että tämä on yksi tapa varmistaa, että työpaikka on turvallinen, Seppo Koskinen sanoo.

Koronavilkku-sovelluksen pakkokäyttö nousi puheenaiheeksi maanantaina, kun Turun kaupunginjohtaja Minna Arve tviittasi, että Turun kaupunki edellyttää, että kaikkiin kaupungin työpuhelimiin asennetaan Koronavilkku.

Lue koko juttu klikkaamalla tästä.

1.9. klo 13.40 Varsinais-Suomessa nyt 500 todettua tartuntaa

Varsinais-Suomessa on nyt 500 todettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Vuorokauden aikana on tullut 12 uutta tartuntaa.

Kahdeksan niistä on Turussa, yksi Liedossa, yksi Raisiossa sekä yksi Naantalissa. Lisäksi yhdellä paikkakunnalla Varsinais-Suomessa on tartunta.

31.8. klo 14.18 Turun kaupunginjohtaja edellyttää kaupungin työntekijöiden lataavan Koronavilkku-sovelluksen

Turku edellyttää kaikkien työtekijöidensä lataavan Koronavilkku-sovelluksen työpuhelimeensa, twittaa kaupunginjohtaja Minna Arve. Arve suosittaa myös kaikkia kaupunkilaisia lataamaan älypuhelimeensa maanantaina julkaistun sovelluksen.

28.8. klo 16.18 Johtajaylilääkäri arvostelee Traficomin päätöstä kieltää Skopjen lennot Turkuun: "Olisi voinut pohtia hieman pidemmälle tätä asiaa"

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä arvostelee liikenne- ja viestintävirasto Traficomin keskiviikkoista päätöstä keskeyttää Pohjois-Makedonian Skopjen ja Turun välinen lentoliikenne kahdeksi viikoksi.

– Tämähän on ollut varsin tehokas tapa löytää näitä korkean riskin palaajia, saada heidät identifioitua, Pietilä sanoo.

Suorien lentojen sijaan eri reittejä Suomeen saapuvien tartunnankantajien löytyminen vaikeutuu.

28.8. klo 13.57 Salossa valmistaudutaan syksyn yo-kirjoituksiin osin etäopiskeluna

Salon ja Halikon lukioissa syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat siirtyvät maanantaina etäopetukseen.

Päätöksellä halutaan turvata abiturienttien terveys kirjoitusten alla.

Opiskelijoiden toivotaan välttävän tarpeettomia kontakteja muihin ihmisiin myös vapaa-ajallaan. Perniön lukiossa jatketaan lähiopetusta.

27.8. klo 13.38 Turun koululaisille avautui oma koronaneuvontapuhelin

Turun koulu- ja terveydenhuollon yhteinen koronaneuvontapuhelin avautui torstaina.

Puhelimesta saa neuvoja koronaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa lähetteen koronanäytteelle, kertoo Turun kaupunki verkkosivuillaan.

Palvelu on tarkoitettu peruskoululaisille sekä toisen asteen ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille

26.8. klo 15.00 Turun Messukeskus siirtää kaikki syksyn tapahtumansa ensi vuoteen

urun Messukeskus ei järjestä tänä vuonna omia messutapahtumia. Syksyn messut siirtyvät ensi vuoteen.

26.8. klo 12.27 Turkulaisessa päiväkodissa ja koulussa koronavirustartunta

Turun kaupungin Koulukadun päiväkodissa on yhdellä henkilöllä todettu koranavirustartunta.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että altistuneet lasten perheet ja työntekijät on tavoitettu.

26.8. klo 5.51 Turku aloittaa koronatestauksen satamassa itsenäisesti, vaikka virallista ohjeistusta ei tulisi

Turku aikoo aloittaa koronatestit satamassa. Kaupunki, satama ja laivayhtiöt ovat kartoittaneet matkustajamääriä. Ruotsista tulleiden matkustajien määrä yhdessä laivassa vaihtelee yksittäisistä matkustajista muutamaan kymmeneen. Keskitetyn testauksen järjestäminen ei onnistu satamassa samoin kuin Turun lentoasemalla.

25.8. klo 16.08 Turku palkkaa valtion tuella 100 työntekijää kouluihin ja päiväkoteihin

Turun sivitystoimi palkkaa sata työntekijää päiväkoteihin ja kouluihin tukemaan lapsia ja nuoria.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 4,8 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen Pois poikkeusoloista –hankkeelle. Turussa on noussut huolta eriarvoisuuden kasvusta etenkin erityistä tukea tarvitsevien sekä vieraskielisten oppijoiden keskuudessa.

25.8. klo 13.49 Turun kirjamessuja siirretään vuodella eteenpäin

Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut siirtyvät ensi vuoden lokakuuhun.

Messut järjestetään seuraavan kerran 1.–3. lokakuuta 2021 Turun Messukeskuksessa.

Turun Messukeskus kertoi aiemmin viime viikolla, että lokakuun alussa järjestettäväksi ajateltu tapahtuma siirretään uuteen ajankohtaan.

25.8. kello 11.48 Turussa avautui koronanäytteiden ottopiste Varissuolle

Majanummen toimitilassa aloitetaan näytteenotto tänään tiistaina. Näytteitä otetaan arkisin kello 10–13 ilman ajanvarausta.

SPR:n vapaaehtoiset jakavat alueella koronatiedotteita.

25.8. klo 11.02 Laitila lisää kasvomaskien jakoaikaa

Laitila lisää kasvomaskien jakoaikaa ensi viikosta alkaen niin kauan kuin niitä riittää. Uusi maskien jakopaikka on maanantaista lähtien Laitilan kaupunginkirjasto kirjaston aukioloaikoina.

Tällä viikolla maskeja jaetaan vielä tiistaina kello 15-17 ja perjantaina kello 12-14 terveyskeskuksen parkkialueella.

24.8. klo 16.36 Kasvomaskien käyttö Föli-busseissa lisääntyy – kuitenkin vasta alle puolet matkustajista käyttää suojainta

Hengityssuojainten käyttö Turun seudun joukkoliikenteessä on yleistynyt. Parantamisen varaa edelleen kuitenkin on.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte arvioi, että vajaat puolet matkustajista käyttää maskia, mutta tilanne vaihtelee. Korten korviin ei ole kantautunut tietoa, että ilman maskia matkustavia olisi paheksuttu.

24.8. klo 12.30 Viimeisimmässä Skopjen koneessa kaksi koronatartuntaa

22.8. Turkuun saapuneen lennon matkustajista kahdella on todettu koronavirustartunta. Koneessa oli 86 matkustajaa, joista 61 testattiin. Kahden osalta testitulosta ei ole vielä saatu.

Koneessa saapui Turkuun odotettua vähemmän matkustajia. Matkustajaluettelon mukaan koneessa piti saapua noin 170 matkustajaa, mutta Turkuun saapui vain 86 henkilöä.

24.8. klo 10.33 Viking Line aloittaa yt-neuvottelut

Viking Line aloittaa yt-neuvottelut syyskuun alussa.

Neuvotteluiden arvellaan johtavan enintään 200 henkilön osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen. Neuvottelut koskevat yhtiön maahenkilöstöä eli noin 570 henkilöä.

Neuvottelut koskevat maahenkilöstöä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Ahvenanmaalla.

Yhtiön mukaan jatkuva koronapandemia on heikentänyt yhtiön tilannetta maaliskuusta alkaen. Toimitusjohtaja Jan Hansensin mukaan sopeutustoimet ovat välttämättömiä tilanteessa, jossa pandemian uusia vaikutuksia on vaikea arvioida

Lue lisää aiheesta täältä.

21.8. klo 16.08 Turun normaalikoulun lukion noin 60 oppilasta jatkaa karanteenissa – Peltolan koulutalossa koronavirustapaus

Turun normaalikoulun lukio palaa ensi viikolla osittain normaaliiin päiväjärjestykseen. Ensimmäisen ja kolmannen vuosikurssin oppilaat siirtyvät lähiopetukseen.

Lue lisää aiheesta.

21.8. klo 14.56 Talousnäkymät sumuisia Lounais-Suomen kunnissa – epävarmuus koronan toisen aallon vaikutuksista huolettaa

Monessa lounaissuomalaisessa kunnassa joudutaan miettimään, mistä raavitaan rahaa koronan kurittaessa taloutta. Kaikki sektorit sosiaali- ja terveyspalveluita myöden ovat monessa kunnassa luupin alla, kun säästöjä haetaan.

Kysyimme kuntajohtajilta koronaepidemian taloudellista vaikutuksista, ja 33 kuntaa vastasi.

20.8. klo 17.35 Varissuon koronavirustilanne huolestuttaa Turkua – lähiöön perustetaan matalan kynnyksen näytteenottopiste

Turku tehostaa koronavirukseen liittyvää valistusta ja toimintoja Varissuon kaupunginosassa. Varautumis- ja hygieniaohjeita sisältäviä lehtisiä jaetaan asukkaille esimerkiksi jalkapartioiden avulla kaupungin ja SPR:n toimesta.

Lue lisää aiheesta.

20.8. klo 11.24 Skopjesta Turkuun tulevilta lentomatkustajilta vaaditaan negatiivista koronavirustestitulosta

Turku ja Wizz Air ovat sopineet, että lentoyhtiö edellyttää Pohjois-Makedonian Skopjesta tulevilta matkustajilta negatiivisen testituloksen. Ilman sitä ei koneeseen pääse.

Lue lisää aiheesta.

19.8. klo 21.42 Tiistain Skopjen koneessa 17 tartuntaa

Tiistaina Turkuun saapuneen Skopjen koneen matkustajien joukosta on löytynyt 17 koronatartuntaa. Matkustajia oli 127, joista 113 testattiin

Lue lisää aiheesta.

19.8. klo 12.01 Turun Hintsankujan päiväkodissa koronatartunta

Turun kaupungin ylläpitämässä Hintsankujan päiväkodissa hoidossa oleva lapsi on sairastanut koronavirukseen.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kyseinen päiväkotiryhmä hoitajineen on karanteenissa.

Lue lisää täältä.

19.8. klo 8.44 Turussa 300 lukiolaista etäopetukseen koronan vuoksi

Turun normaalikoulun lukiolaiset siirretttiin etäopetukseen loppuviikoksi koronatartunnan vuoksi. Koronavirukselle on saattanut altistua lukion tiloissa torstaina 13.8. ja perjantaina 14.8.

Lue lisää täältä.

18.8. klo 17.30 Salolaisessa kuntosalissa koronaepäily

Salo varoittaa Halikon liikuntahallin kuntosalissa tapahtuneesta mahdollisesta koronavirusaltistuksesta. Kyse on henkilöistä, jotka ovat käyneet salilla viiime viikon tiistaina 11. elokuuta klo 12-13 välillä.

Lue lisää täältä.

18.8. klo 14.32 Koronatestaukseen luvassa lisävauhtia Turussa – Tyksin T-sairaalan yhteyteen suunnitteilla suurtehoinen drive-in

Koronatestaukseen saadaan lisää tehoa Turussa. Uusi testausasema avautuu mahdollisesti jo loppuviikosta Tyksin T-sairaalan parkkitaloon. Myös Mäntymäen drive-in-pisteeseen on saatu lisää kapasiteettia.

17.8. klo 16.04 Nousiaisten Henrikin koulun oppilaalla koronavirustartunta

Nousiaisissa sijaitsevan Henrikin yhtenäiskoulun oppilaalla on todettu viime viikolla koronavirus. Kunta kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Lue lisää täältä.

16.8. klo 21.01 Viimeisimmällä Skopjen-lennolla todettu 12 koronavirustartuntaa

Lauantaina Turkuun saapuneen Skopjen-lennon 115 matkustajasta 12:lla on todettu koronavirustartunta.

Kaikki lennolla Turkuun saapuneet asetettiin tartuntalain mukaiseen karanteeniin. Karanteenipäätökset teki Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

14.8.2020 klo 17.23 Turku varautuu seuraavaan Skopjen-lentoon – matkustajia tulossa arviolta 150

Pohjois-Makedonia Skopjesta Turkuun lauantaina saapuvan lennon matkustajille tehdään koronavirustesti ja heidät asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Toimintamalli on samanlainen kuin viime tiistaina saapuneen lennon matkustajien kohdalla.

Lue lisää täältä.

14.8.2020 klo 15.46 Turku jakaa kasvomaskeja vähävaraisten ruoka-apupaikoissa

Turku aloittaa maskien jakamisen vähävaraisille ensi viikon alkupuolella. Ensimmäisessä vaiheessa jakelu käynnistyy vähävaraisten ruoka-apupaikkojen yhteydessä.

Lue lisää täältä.

14.8.2020 klo 9.24: Turku maksaa lentomatkustajien koronatestit

Turun kaupunki satsaa koronatestaukseen omia varojaan, jotta toiminta saatiin käyntiin.

Lue lisää asiasta täältä.

13.8. klo 15.01: THL suosittelee maskien käyttöä Varsinais-Suomessa

Maskeja on syytä käyttää muun muassa joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Lue asiasta lisää täältä.

13.8. klo 13.30: THL:n koronatilastoissa 14 tartuntaa Turussa

Varsinais-Suomessa on todettu 14 uutta koronavirustartuntaa, joista kaikki on tilastoitu Turussa. THL:n päivittyvässä seurannassa maakunnan kokonaisluku on nyt 434.

THL:n luvut tulevat sairaanhoitopiireiltä viiveellä, eikä kaikkia 14 tapausta ole todettu keskiviikkona.

13.8. klo 5.11. Tiistain Skopje-lennolla viisi koronatartuntaa

Tiistai-iltana 11.8. Turkuun laskeutuneella Pohjois-Makedonian lennolla olleista 146 matkustajasta viidellä on todettu koronavirustartunta. Kaikkia ei testattu, vaan testi tehtiin 129 matkustajalle.

Turun kaupunki kertoo tiedotteessa, että kaikki lennolla olleet asetettiin karanteeniin Turun kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä.

12.8. klo 8.03 Turun kasvomaskisuositus alkoi joukkoliikenteessä – aamubusseissa vain harvalla oli maski

Seurasimme aamuliikennettä ensimmäisenä kasvomaskisuosituksen päivänä Turun ydinkeskustassa. Maskeja näkyi vain harvojen kasvoilla. Lue koko juttu tästä.

11.8. klo 16.26 Laivamatkustajien koronatestit aloitetaan Turussa mahdollisimman nopeasti

Turussa pohditaan kuumeisesti, kuinka sosiaali- ja terveysministeriön uutta linjausta riskimaista saapuvien matkustajien koronatesteistä sovelletaan laivaliikenteeseen.

Turun hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa sanoo, että laivamatkustajien testaamiset Turun satamassa aloitetaan niin pian kuin mahdollista.

Hän ei uskalla luvata tarkkaa aikaa tai miten se tullaan toteuttamaan.

Lisäksi Turku on tehnyt päätöksen, että kaikki korkean riskin maista saapuvat lentokoneet testataan. Tällä hetkellä ainoa korkean riskin yhteys on Pohjois-Makedonian Skopjeen.

11.8. klo 12.14 Lauantaisen Skopjen-lennon tartunnan saaneiden määrä tarkentui 26:een

Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo Ylelle, että lauantaina Makedonian Skopjesta saapuneella lennolla tartunnan saaneita on 26, ei 24, niin kuin eilen kerrottiin. Määrä kasvoi varmistustestien perusteella.

Koneessa testattiin 158 matkustajaa, ei 157, niin kuin eilen kerrottiin. Tartunnan saaneista 10 on Varsinais-Suomesta.

10.8. klo 17.08 TS: Skopjen-lennolla Turkuun runsaasti koronaviruspositiivisia

Turun Sanomien tietojen mukaan lauantai-iltana Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneella lennolla oli paljon matkustajia, joilla todettiin koronavirustartunta. Matkustajat testattiin Turun kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteisessä terveyspisteessä lentoasemalla.

8.8. klo 23.34 Pohjois-Makedoniasta Turkuun saapuvan koneen matkustajat ohjataan koronatesteihin

Turun lentoasemalle laskeutui lauantai-iltana kello 21 jälkeen Pohjois-Makedonian Skopjesta kone, jonka 150 matkustajalle annetaan ohjeistusta koronaviruksen varalta.

Matkustajille annetaan neuvontaa ja ohjeistusta muun muassa karanteenista ja heidät ohjataan tarvittaessa testeihin. Osa matkustajista voidaan testata jo kentällä, loput ohjataan testaukseen muualle.

– Oireelliset testataan ja kaikille tarjotaan mahdollisuutta päästä testiin, summaa valmiusjohtaja sosiaali- ja terveysministeriöstä Ylelle.

Turun kaupungin talous- ja hallintojohtaja kertoo, että koronatesti ei ole pakollinen, mutta siitä kieltäytyvät matkustajat määrätään karanteeniin. Käytännössä henkilö saa karanteenipäätöksen ja hänen tilaansa valvotaan päivittäin.

Lue koko juttu täältä.

7.8. klo 16.04 Turun lentoasemalle terveyspiste koronaviruksen varalta – Balkanin alueelle matkustaneilla useita tartuntoja

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri pilotoivat yhteistyössä viikonlopusta alkaen terveysneuvontapisteen toimintaa Turun lentoasemalla. Matkustajia ohjeistetaan jatkohoitoon ja karanteeniin liittyvissä asioissa sekä ohjataan tarvittaessa koronatestaukseen.

Matkustajista testataan ne, joilla on koronavirukseen liittyviä oireita tai jotka epäilevät saaneensa tartunnan. Toiminnasta rakennetaan pysyvä malli, joka ulotetaan myöhemmin myös Turun satamaan.

7.8. klo 12.44 Turku suosittelee suojamaskien käyttöä joukkoliikenteessä koulujen alkaessa

Turku suosittelee kaikille joukkoliikenteen matkustajille maskien käyttöä. Kaupungin tiedotteessa todetaan, että ruuhka-aikoina busseissa voi olla täyttä, eikä turvavälejä ole mahdollista noudattaa.

Kaupunki kertoo päivittävänsä ohjeistusta, jos kansallisia suosituksia tulee.

– Jokainen meistä voi vaikuttaa suuresti siihen, miten epidemia nyt leviää vai saadaanko se yhdessä pidettyä hallinnassa, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

7.8. Uuteenkaupunkiin on matkalla rahtilaiva, jonka miehistöllä on todettu koronavirustartuntoja

Kello 10.12 saatu viimeisin tieto on, että laiva on ankkurissa Uudenkaupungin edustalla. Sen on määrä saapua satamaan iltapäivällä.

6.8. kello 12.40 Turun koronaneuvontapuhelin ruuhkautunut

Turun terveysasemien ajavaraus ja kaupungin koronaneuvontapuhelin ovat edelleen ruuhkautuneet. Puheluita tulee tällä hetkellä useita satoja päivässä.

Kaupungin tiedotteen mukaan puheluita tulee tällä hetkellä yhtä paljon kuin maaliskuussa koronaepidemian alkuvaiheessa. Käynnissä oleva lomakausi on myös osaltaan lisännyt ruuhkaa.

5.8. kello 13.05: Koronavirus aktivoitumassa taas Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa on viimeisen vuorokauden aikana todettu neljä uutta koronavirustapausta.

Tyksin tartuntataudeista vastaavan ylilääkärin Esa Rintalan mukaan tartuntatilanne on aktivoitumassa maakunnassa. Viimeisen viikon aikana tartuntoja on todettu 12.

5.8. kello 12.47: Kouluvuoteen lähdetään koronan varjossa

Koulujen syyslukukausi alkaa Turussa 12. elokuuta. Toimialajohtaja Timo Jalosen mukaan valmiudet siirtyä tarvittaessa etäopetukseen ovat kevään kokemusten perusteella hyvät.

Hän korostaa, että hygieniasuosituksia pitää noudattaa kurinalaisesti niin kouluissa kuin vapaa-ajalla. Ulkomailla niin sanotuissa korkean riskin maissa lomailleille hän suosittaa kahden viikon vapaaehtoista karanteenia.

5.8. Tämän artikkelin päivittäminen jatkuu jälleen

..................

3.6. 2020 klo 13:06: Tämän artikkelin päivittäminen on päättynyt – päivityksiä jatketaan koronatilanteen niin vaatiessa

2.6. Turun jätevesissä pieni määrä koronavirusta

Turun ja Helsingin jätevesistä on löytynyt koronavirusta. Tulos kävi ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n jätevesitutkimuksesta.

Tutkimusmenetelmä pystyy määrittämään koronaviruksen RNA:n eli viruksen geeniperimän määrän jätevedenpuhdistamoilta kerätyistä näytteistä.

Turun Kakolanmäen puhdistamolle tulevassa jätevedessä havaittiin pieni määrä viruksen RNA:ta

2.6. Varsinais-Suomen koronavirustilanne rauhallinen

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa viime torstain jälkeen.

Kaikkiaan sairastuneita on nyt yhteensä 349.

Sairaalahoidossa on kolme koronaviruspotilasta.

29.5. Puolisot ja tukihenkilöt pääsevät taas Tyksin lapsivuodeosastolle

Turun yliopistollinen keskussairaala sallii jälleen puolison tai tukihenkilön vierailut lapsivuodesastolla.

Muutos tulee voimaan maanantaina 1. kesäkuuta.

Koronan takia toinen henkilö on saanut olla mukana vain synnytyksen ajan.

28.5. Turun kaupungin kauppapalvelu loppuu

Turun kaupunki lopettaa koronan vuoksi perustetun kauppapalvelun. Palvelu päättyy 18. kesäkuuta.

Apua ovat saaneet henkilöt, jotka eivät poikkeusaikana ole voineet käydä kaupassa tai eivät ole voineet tilata netin kautta ruokaa kotiin.

25.5. Varsinais-Suomessa 12 uutta koronavirustapausta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietoon on tullut viime keskiviikon jälkeen 12 uutta koronavirustapausta.

Sairastuneita on nyt yhteensä 341.

Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

22.5. Uudessakaupungissa tartunta päiväkoti-ikäisellä

Uudessakaupungissa on perjantaina todettu päiväkoti-ikäisellä lapsella covid-19 -tartunta, kertoo Uusikaupunki tiedotteessaan.

Tartunnan saaneen lapsen koko ryhmä ja kaksi aikuista Lokalahden päiväkodissa on asetettu karanteeniin.

22.5. Koronatartuntojen määrä vähenee Turussa

Turussa on tartuntatautirekisterin mukaan todettu 170 koronavirustartuntaa.

Koko Varsinais-Suomessa tartuntoja on nyt 332.

Turun kaupungin tiedotteen mukaan kaupungin asumispalveluyksikön työntekijällä todettiin viikolla koronavirustartunta.

Muut yksikön asukkaat eivät altistuneet.

Turun kotihoidossa todettiin viikolla yksi uusi tartunta asukkaalla. Lähikontaktissa olevat henkilöt on kartoitettu.

Myllykodin ja Mäntykoti Yli-Maarian asukkaista ei ole löytynyt uusia koronatartuntoja.

20.5. Pelastuslaitoksen työntekijällä koronavirustartunta

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on todettu koronavirustartunta. Yhden työntekijän sairastuminen varmistui tiistai-iltana.

Pelastuslaitos kertoo tiedotteessa ryhtyneensä tarvittaviin toimenpiteisiin heti tartuntaepäilyn herättyä. Tilanne on saatu hyvin hallintaan.

20.5. Koronan esiintyvyys laskee

Tyksin ylilääkärin Esa Rintalan mukaan testimäärät ovat kasvaneet koko ajan, positiiviisia tuloksia on kaksi prosenttia testatuista.

Kaikilta sairaalaan hengitystieoireiden takia tulevilta testataan mahdollinen tartunta pikatestillä.

Eniten sairaalassa hoidetuissa on ollut 50–59-vuotiaita ja 70–79-vuotiaita.

Todettuja koronatartuntoja on Varsinais-Suomessa 329. Maanantaista määrä on kasvanut seitsemällä.

20.5. Turun kotihoidon asiakkaalla koronatartunta

Asiakkaan luona lähikontaktissa työskennelleet työntekijät sekä muut lähikontaktissa olleet henkilöt on kartoitettu.

Kaupungin mukaan tilanne on tartuntatiedon jälkeen saatu nopeasti ja hyvin hallintaan. Tilannetta seurataan.

18.5. Viikonlopun aikana kuusi uutta koronatartuntaa

Varsinais-Suomen koronavirustartuntojen lukumäärä nousi kuudella viikonlopun aikana.

Maakunnassa on todettuja tartuntoja 322. Yksi henkilö on sairaalahoidossa.

Lue tästä Varsinais-Suomen koronapäivitykset 16.3.–15.5.

Lue seuraavaksi