Mikkelin keskussairaalan ja Essoten hyvinvointiasemien tiloja jaetaan koronaviruksen leviämisen välttämiseksi

Jakojen tarkoituksena on tuottaa eri potilasketjut ja -reitit hengitystieinfektioihin sairastuneille myös keskussairaalan ulkopuolella.

koronavirus
Kuva sairaalan käytävästä, jota pitkin kävelee lääkäri
Mikkelin keskussairaalan jakaminen kahteen osaan on pääpiirteittäin viety loppuun. Samanlainen jako on tekeillä myös muilla Essoten hyvinvointiasemilla ja -keskuksissa Mikkelin ulkopuolella. Arkistokuva.Adam Bellgrau / Yle

Essote on jakanut Mikkelin keskussairaalan kahteen osaan koronavirustilanteen takia. Keskussairaalaan on varattu infektiopotilaille erillinen osa ja näin turvattu muiden potilaiden tilat puhtaaksi.

Samanlainen jako on tekeillä myös muilla Essoten hyvinvointiasemilla ja -keskuksissa Mikkelin ulkopuolella. Jakojen tarkoituksena on tuottaa eri potilasketjut ja -reitit hengitystieinfektioihin sairastuneille myös keskussairaalan ulkopuolella.

Maanantaista lähtien Juvan, Kangasniemen ja Mäntyharjun hyvinvointikeskusten vastaanotot on jaettu K- ja P-alueisiin eli infektiopotilaiden ja muiden potilaiden alueisiin. Molemmille vastaanotoille on oma sisääntulo. Henkilöstö toimii kahdessa ryhmässä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus