Laskettelukausi päättyy myös Keski-Suomessa

Vielä perjantaina näytti siltä, että lasketelukausi jatkuisi Himoksella tulevaan viikonloppuun saakka, mutta kausi päätettiin sunnuntaina iltapäivällä.

Himos
Laskettelijoita Himoksen rinteessä.
Laskettelukausi Himoksella päättyi sunnuntaina. Arkistokuva.Jaana Polamo / Yle

Laskettelukausi päättyy poikkeuksellisen aikaisin myös Keski-Suomessa.

Rinteet suljettiin koronavirustilanteen takia sunnuntaina Jämsän Himoksella ja laskettelu loppui myös Jyväskylän Laajavuoren rinteillä ja Hankasalmen Häkärinteillä.

Muuramen Riihivuori tiedottaa päättävänsä kauden maanantaina 23.3. kello 20.

Himos kertoo verkkosivuillaan, että Lapin hiihtokeskuksiin viikonloppuna tapahtunut ryntäys sekä siitä aiheutunut mediakohu ja myös Lapin keskusten päätös sulkea aiottua ensi viikolnloppua aiemmin sai myös Himoksen reagoimaan tilanteeseen.

Vielä perjantaina näytti siltä, että laskettelukausi jatkuisi Himoksella tulevaan viikonloppuun saakka, mutta kausi päätettiin sunnuntaina iltapäivällä.

Himoksen mukaan se oli jo varautunut päättämään laskettelukauden hallitusti ensi lauantaina noudattamalla viranomaisten ja Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen ohjeita muun muassa etäisyyksien pitämisestä hississä, lopettamalla kaikki buffetruokailut ja tehostamalla käsihygieniaa sekä pintojen siivousta.

Lapin keskusten äkillisen sulkemisen myötä riskinä olisi kuitenkin ollut, että asiakasmäärät Himoksella olisivat saattaneet kasvaa etelään palaavien laskettelijoiden vuoksi.

Himoksen kävijämäärät ovat jo vähentyneet merkittävästi viimeisen puolentoista viikon aikana ja ovat muutenkin merkittävästi pienemmät kuin pohjoisen suurissa keskuksissa.

Hiihtokeskus kertoo verkkosivuillaan, että sulkemispäätöksessä kaikkien terveys ja yhteiskunnan turvallisuus menivät kaiken edelle.

Himos pyytää asiakkaita olemaan yhteydessä sähköpostilla esimerkiksi ostettuihin hissilippuihin liittyen.

Lisätty 23.3. klo 7.23 tieto Muuramen Riihivuoren kauden päättymisestä